6.11.17

«Εργαστήρια» παραγωγής πλαστών διαβατηρίων ανακάλυψαν ΕΛ. ΑΣ. και Interpol - «Εξυπηρετούσαν» ισλαμιστές του ISIS

«Εργοστάσιο» παραγωγής πλαστών εγγράφων με τα οποία θεωρείται ότι πέρασαν στην Ευρώπη χιλιάδες εξτρεμιστές ισλαμιστές που πολέμησαν σε Συρία και Ιράκ και τώρα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εξουδετέρωσαν οι οι ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία με αξιωματούχους της Interpol.

Το κύκλωμα είχε δράση από το 2014 και είχε κατασκευάσει μόνο τον Ιούλιο του 2017 πάνω από 100.000 πλαστά έγγραφα που είχαν «πλημμυρίσει» την Ευρώπη.
Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε κατασκευάσει εκατομμύρια πλαστά έγγραφα τα οποία οι Αρχές δεν γνωρίζουν σε ποιανών τα χέρια έχουν καταλήξει, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι «εξυπηρετήθηκαν» πάρα πολλοί μαχητές του ISIS και της Αλ Νούσρα
250 άτομα που ζουν στη Γερμανία είχαν εξυπηρετηθεί από το συγκεκριμένο κύκλωμα, που στην Ελλάδα λειτουργούσε 4 παράνομα «εκδοτήρια» με τα οποία προμήθευε όποιον πλήρωνε το αντίτιμο
Πολλά από τα γνήσια έγγραφα που χρησιμοποιούνταν ως «μήτρες» είχαν κλαπεί από αστυνομικό τμήμα της Ισπανίας όπως αναφέρει η Μίνα Καραμήτρου στο cnn.gr
Μεταξύ τους τα μέλη χρησιμοποιούσαν κωδικούς υπό τον φόβο να τους καταγράψει ο κοριός της ΕΛΑΣ. Χαρακτηριστικά, βιβλίο ήταν το διαβατήριο, δελτίο ταυτότητας ήταν η κάρτα παραμονής, άδεια παραμονής ήταν αυτοκόλλητο και σφραγίδα θεώρησης ήταν το λουλούδι ή η πατάτα. Συνολικά το κύκλωμα εμπλέκονται 20 άτομα από Αλβανία Μπαγκλαντές και Συρία.
Σημειώνεται ότι το 2015 οκτώ άτομα, πιθανότατα τρομοκράτες, πέρασαν στην Ευρώπη από την Ελλάδα έχοντας το ίδιο πλαστό διαβατήριο, με αυτό που βρέθηκε στο  πτώμα του βομβιστή έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Παρίσι!
Στα διαβατήρια αναγράφεται το όνομα του Ahmad Almohammad και η ημερομηνία γέννησης του, χωρίς καμία αλλαγή στους αριθμούς και τα στοιχεία με το διαβατήριο του  βομβιστή που ανατινάχθηκε. 
Να σημειωθεί πως ο Αχμάντ Almohammad, γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στη συριακή πόλη Idlib και πρόκειται για αληθινό πρόσωπο που φαίνεται να σκοτώθηκε πριν δύο χρόνια στη Συρία.
Θεωρείται ότι και τα «εργαστήρια» αυτά εκτελούν τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες
pronews