20.11.17

ΑΑΔΕ: Μπαράζ ελέγχων σε υποθέσεις που πλησιάζουν την παραγραφή


Αυστηρές οδηγίες Πιτσιλή για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους - Σκοπός να σωθεί ό,τι σώζεται από φορολογικές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών και περίπου 100 από την λίστα Λαγκάρντ

Στο αρχείο πρόκειται να τεθούν στο τέλος του έτους χιλιάδες ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις του 2011 αλλά και υποθέσεις του 2006, για τις οποίες υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία από το εξωτερικό, εάν δεν ελεγχθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου.


Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε αυστηρή εντολή στον ελεγκτικό μηχανισμό να "τρέξει" όσο γίνεται καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες υποθέσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος.
Έτσι, ο ελεγκτικός μηχανισμός εξαπολύει μπαράζ ελέγχων, στέλνοντας επιστολές σε φορολογούμενους, ενημερώνοντάς τους ότι έχουν επιλεγεί για έλεγχο. Σκοπός είναι να σωθεί ό,τι σώζεται από φορολογικές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών και περίπου 100 από την λίστα Λαγκάρντ.
Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος που θα αφορά στην προτεραιοποίηση των υποθέσεων, με βάση νεότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ορίζει ότι οι ελεγκτές δεν μπορούν να διευρύνουν τον χρόνο παραγραφής των υποθέσεων στη δεκαετία, επικαλούμενοι νεότερα στοιχεία από τραπεζικές καταθέσεις εσωτερικού.
news247