16.11.17

Κάτοικοι Μάνδρας: «Ανεβήκαμε στις ταράτσες για να γλιτώσουμε» - Νέος ορμητικός χείμαρρος διασχίζει την πόλη!

H κυβέρνηση θα ενδιαφερθεί πραγματικά ή  θα μοιράσει γόνδολες; Juan

Οι κάτοικοι τη Μάνδρας ένα 24ωρο μετά την ανείπωτη καταστροφή από τη φονική πλημμύρα που άφησε πίσω της 15 νεκρούς προσπαθούν να συνέλθουν από το κακό που τους βρήκε αλλά αυτή την στιγμή ένας νέος ορμητικός χείμαρος διασχίζει την πόλη!

Άρχισε πάλι να βρέχει καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να πλημμυρίσει και πάλι η οδός Κοτοπούλη.
Ήταν ο δρόμος διαμέσου του οποίου ένα λαπωμένο ποτάμι εισέβαλε σε σπίτια και επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν μπόρεσε να βγει από το σπίτι της. 
Οι κάτοικοι συγκλονισμένοι μιλούν για το χθεσινό κακό που χτύπησε την περιοχή, για πρωτοφανή καταστροφή τα τελευταία 25 χρόνια ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν μέσα από τις λάσπες και τα νερά.
Πολλοί δρόμοι δεν υπάρχουν καθώς έχουν αποκλειστεί από τα αυτοκίνητα που έχουν σχηματίσει άμορφες μάζες αφού παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
«Ίσα που γλυτώσαμε μέσα στον ύπνο μας. Ανεβήκαμε στην ταράτσα για να γλιτώσουμε» λέει σε ιστοσελίδα ηλικιωμένη κυρία
«Το νερό ήρθε ξαφνικά. Δεν έβρεξε εδώ, έβρεξε στα βουνά. Ήρθε σαν τσουνάμι αυτό που μας χτύπησε. Η μητέρα μου γλίτωσε γιατί άκουσε έναν θόρυβο και πήγε επάνω» περιγράφει ό,τι έγινε κάτοικος της περιοχής που προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια από το σπίτι του.
«Αυτό που ζήσαμε δεν το έχω ξαναζήσει 25 χρόνια που βρίσκομαι εδώ» εξομολογείται μια άλλη γυναίκα.
Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο ένας κάτοικος της οδού Δήμητρος και προσθέτει με δάκρυα στα μάτια: «το θέμα είναι ότι η ζωή που ζούμε εδώ στη χώρα δημιουργεί προβλήματα στους ανθρώπους και δεν τους τα λύνει, τους παιδεύει».
pronews