2.11.17

Η προσάραξη της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ και τα άγνωστα σοβαρά περιστατικά στο ΠΝ που προβληματίζουν


Ανεξάρτητα από το αν η προσάραξη της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ αποδοθεί σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη, είναι ώρα η ηγεσία του ΓΕΝ να προβληματιστεί και να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα που έχουν να κάνουν και με τις δύο εκδοχές.
Πρώτα για τις επιλογές των κυβερνητών. Μήπως τα κριτήρια επιλογής τους θα πρέπει να γίνουν πιο ορθολογικά και βέβαια αξιοκρατικά;
Είναι λογικό για παράδειγμα να στέλνουμε έναν αξιωματικό που υπηρετούσε για χρόνια σε επιτελικές θέσεις ή σε θέσεις εξωτερικού σε φρεγάτα;
Μήπως θα ΄πρεπε να γίνονται αντίστροφα οι τοποθετήσεις; 
Μήπως να αποκόπτονται όσο το δυνατόν λιγότερο από τη θάλασσα  κατά τη διάρκεια της καριέρας τους οι αξιωματικοί του ΠΝ;
Όσο για τις βλάβες, θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει σοβαρή “εσωτερική” συζήτηση στο ΓΕΝ και στο ΥΠΕΘΑ.
Η κατάσταση λόγω περικοπών γίνεται κάθε μέρα όλο και δυσκολότερη.
Να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί δεν έχει αποτέλεσμα και επιπλέον πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με δραματικά γεγονότα.
Δεν μπορούμε να ελπίζουμε μόνο στην τύχη. 
Δεν το αναφέρουμε τυχαία.
Πριν μερικές μέρες είχαμε την πυρκαγιά στο ναρκοθηρευτικό του Στόλου. Και λίγες ημέρες πριν κατά τη διάρκεια του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ είχαμε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σε πυραυλάκατο του ΠΝ. Πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια βολών και θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για μέλη του πληρώματος.
Αποδόθηκε σε ελατωμματικά πυρομαχικά… Οι βλάβες που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα τα στελέχη του ΠΝ είναι πολλές και η κατάσταση επιδεινώνεται.
Όλα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και γρήγορα και αποτελεσματικά για να μην έχουμε χειρότερα….
militaire
___________________
*Τα ξημερώματα της 7-4-2017 είχε εκδηλωθεί φωτιά στη φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ  στο κέλυφος του αριστερού αεροστροβίλου κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης δραστηριότητας .
Efenpress