27.11.17

Ο Κοτζιάς καταγγέλλει στον λαό τον Κουμουτσάκο: «Δρα ως προβοκάτορας στην εξωτερική πολιτική»


Με σκληρή ανακοίνωσή του, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Νίκος Κοτζιάςκατήγγειλε τον Γιώργο Κουμουτσάκο ως «προβοκάτορα» και «συκοφάντη». Μάλιστα ο χαρακτηρισμός του προβοκάτορα δεν είναι σχήμα λόγου αλλά πραγματικός. Ο Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει ότι ο «κ. Κουμουτσάκος εδώ και καιρό δρα ως προβοκάτορας στην εξωτερική πολιτική».

Από το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ισχυριζόταν σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία, ότι «ο κ. Κοτζιάς γνώριζε πλήρως τι συνέβαινε, τι εισηγείτο και τι πληροφορίες μετέδιδε η πρεσβεία μας στο Ριάντ και ποιες είναι οι αντιδράσεις των διπλωματικών υπαλλήλων σε σχέση με αυτή την υπόθεση. Επομένως γνώριζε. Έπραξε κάτι; Από ό,τι φαίνεται δεν έχει κάνει τίποτε για να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή, που στο παρά ένα, επειδή σηκώθηκε ένα καπάκι, σταμάτησε».
Ο Νίκος Κοτζιάς με tweet του από την Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, απάντησε: «Στήνουν μια ανύπαρκτη ιστορία και για να γίνουν πειστικοί με εμφανίζουν ως γνώστη της από πέρσι. Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία».
Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών διέψευσε με αυτή του δήλωση τα όσα διέδιδε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε τα ίδια και το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής σαν να μην είχαν απαντηθεί.
Ο υπουργός Εξωτερικών περίμενε να τελειώσει η συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέρριψε όλες τις συκοφαντίες γύρω από το υποτιθέμενο σκάνδαλο [Διαβάστε εδώ: Κατέρρευσε η ΝΔ στη Βουλή – Πώς ο Αλέξης Τσίπρας διέλυσε τη σκευωρία και «πάγωσε» την αντιπολίτευση] και στη συνέχεια εξέδωσε την ακόλουθη σκληρή ανακοίνωση για τον Γιώργο Κουμουτσάκο:

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε απάντηση ψεμάτων του κ. Γ. Κουμουτσάκου

«Ορισμένοι αντιλαμβάνονται τη στάση ευθύνης που κρατώ, έχοντας θέσει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα, ως αδυναμία.
»Νομίζουν ότι μπορούν να με υβρίζουν, όπως καθημερινά κάνουν, άνευ απαντήσεων. Αλλά όλα έχουν τα όριά τους.
»Ο κ. Κουμουτσάκος σήμερα στη Βουλή εψεύσθη συνειδητά και συκοφάντησε σκοπίμως. Η αμετροέπειά του ξεπέρασε κάθε όριο.
»Το να ψεύδεται κάνεις για λόγους εντυπωσιασμού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένα πράγμα. Το να ψεύδεται από το βήμα της Βουλής είναι άλλο.
»Ο κ. Κουμουτσάκος εδώ και καιρό δρα ως προβοκάτορας στην εξωτερική πολιτική απαιτώντας να ανακοινώσω πριν από κάθε διαπραγμάτευση την διαπραγματευτική στρατηγική, τις θέσεις και την τακτική της χώρας.
»Ακόμα, επικαλείται ανύπαρκτες δηλώσεις ξένων αρχηγών κυβερνήσεων, προκειμένου η χώρα να μην προχωρήσει στη λύση προβλημάτων.
»Στη συνέχεια, επικαλούμενος τα ψεύδη του, προσπαθεί να στηρίξει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του.
»Σήμερα δε, ξεπερνώντας κάθε όριο, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζω ανύπαρκτα πράγματα για να μου αποδώσει ευθύνες που δεν υπάρχουν.
»Τον καλώ να αποδείξει όλα όσα ισχυρίστηκε. Αλλιώς θα έχει ομολογήσει ότι είναι ένας κοινός συκοφάντης».

tribune