1.11.17

Τραγικό: Πέντε Αργεντίνοι που γιόρταζαν επέτειο αποφοίτησης σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Μανχάταν

Είχαν αποφοιτήσει από λύκειο της πόλης Ροζάριο το 1987 - Ανάμεσα στα θύματα και μια Βελγίδα

Πέντε Αργεντίνοι που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να γιορτάσουν την 30η επέτειο από την αποφοίτησή τους από το λύκειο βρίσκονται ανάμεσα στους οχτώ νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν το απόγευμα της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ).



Την ταυτότητα των πέντε ανδρών που είχαν αποφοίτηση το 1987 από λύκειο στην πόλη Ροζάριο στην κεντρική Αργεντινή επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον θάνατο των Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij και Hernán Ferruchi» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση της η κυβέρνηση της Αργεντινής.

Εκτός από τους πέντε νεκρούς, από την επίθεση με το φορτηγό σε ποδηλατοδρόμο κοντά στο Διεθνές Εμπορικό Κέντρο τραυματίστηκε και ένας έκτος Αργεντίνος ο Martin Ludovico Marro που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο του Μανχάταν.

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από τους τραγικούς θανάτους το απόγευμα στη Νέα Υόρκη» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι.



Ένα από τα θύματα, ο Ariel Erlij, ήταν 48 ετών και είχε πληρώσει τα εισιτήρια για τους φίλους του προκειμένου να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την αποφοίτησή τους.

Το έκτο από τα οχτώ θύματα ήταν μια Βελγίδα όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και άλλοι τρεις συμπατριώτες του, οι οποίοι χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.


protothema