28.11.17

Ολη η αλήθεια για την πώληση βλημάτων στην Σ.Αραβία σε απλά Ελληνικά

– το Μάιο του 2016, ο Βασίλης Παπαδόπουλος προσκόμισε στο ΥΠΕΘΑ εξουσιοδότηση της Σαουδικής Αραβίας που τον όριζε εκπρόσωπό της στη διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα,
– τον Αύγουστο του 2016, ο υπεύθυνος για τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικός μας ακόλουθος απευθύνθηκε στην κυβέρνηση της φιλικής μας χώρας για να επιβεβαιώσει ότι η εξουσιοδότηση είναι αυθεντική,
– το Σεπτέμβριο του 2016, έλαβε επίσημη απάντηση ότι όντως πρόκειται περί αυθεντικής εξουσιοδότησης,
– στις 17 Νοεμβρίου, εκδόθηκε και το πιο σοβαρό έγγραφο, το πιστοποιητικό τελικού χρήστη.
– τέσσερις μέρες μετά, η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ αναφέρθηκε σε “πηγή” που υποστήριζε πως ο Β. Παπαδόπουλος δεν είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.
-Παρότι διέθετε όλα τα επίσημα έγγραφα που αποδείκνυαν το αντίθετο, η ελληνική πλευρά προέβη σε επιπλέον έρευνα. Ζήτησε να μάθει από τον Έλληνα πρέσβη ποια είναι αυτή η “πηγή”.
-Πήρε απάντηση ότι πρόκειται για κάποιον πολύ κοντά στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, που μάλιστα έχει γνώση για τις συζητήσεις στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας.
-Η ελληνική πλευρά επέμεινε να μάθει το όνομα της “πηγής”. Και τι προέκυψε; Ότι δεν πρόκειται για κάποιον Σαουδάραβα υπουργό ή έστω αξιωματούχο, αλλά για έναν Έλληνα από την Κρήτη, τον Τζον Σφακιανάκη, έναν μεσάζοντα που προφανώς ήθελε να χαλάσει τη συμφωνία, για να εισπράξει λιγότερα η Ελλάδα και να επωφεληθεί ο ίδιος!