16.11.17

Η κυβέρνηση Ζάεφ σταμάτησε σκοπιανό εθνικιστικό σίριαλ – Θα ήταν το τέλος τους (βίντεο)


Η σκοπιανή κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ σταμάτησε τα γυρίσματα ενός εθνικιστικού σίριαλ που είχε εγκρίνει το καθεστώς των παραφρόνων του Γκρουέφσκι.
Το σίριαλ έχει τον τίτλο «Μακεδονία», προβλεπόταν για 130 επεισόδια και το προηγούμενο φιλορωσικό εθνικιστικό ψευδομακεδονικό καθεστώς είχε εγκρίνει 4,6 εκ. ευρώ για τα γυρίσματα.
Πριν μερικές ημέρες αναρτήθηκε στο YouTube τρέιλερ του σίριαλ, ωστόσο, η σκοπιανή κυβέρνηση έσπευσε να επαναλάβει ότι αυτά σταματάνε και ότι η απόφαση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι αμετάβλητη.

«Η κυβέρνηση της χώρας έχει λάβει την απόφασή της και θα ενεργήσει σύμφωνα με αυτήν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι.
Και σε αυτή την εθνικιστική καμπάνια του προηγούμενου καθεστώτος Γκρουέφσκι, ο οικονομικός έλεγχος στα στοιχεία της κινηματογραφικής εταιρείας Jadran Filmδιαπίστωσε παρατυπίες και ατασθαλίες και για την υπόθεση ενημερώθηκε το Γραφείο του Εισαγγελέα.
Η τηλεοπτική σειρά «Μακεδονία» είχε εγκριθεί σε διαγωνισμό για «τη στήριξη των σχεδίων των εθνικών συμφερόντων», από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, συγκεκριμένα από την πρώην διευθύντρια του Οργανισμού Κινηματογράφου Μίμι Γκιοργκόσκα- Ιλίεφσκα.
Η σειρά προβλέπονταν για 130 επεισόδια σε 4 εποχές και είχε εγκριθεί η πολυετής χρηματοδότησή της.
Το καθεστώς των ψευδομακεδόνων του Γκρουέφσκι σκόπευε μάλιστα να προχωρήσει σε παγκόσμια διανομή του εθνικιστικού του σίριαλ. Μάλιστα λένε ότι το σίριαλ είχε ήδη «κλείσει» να προβληθεί σε εννέα χώρες.
Σύμφωνα με το σενάριο, ένας Αμερικανός επισκέπτεται τα Σκόπια, που τα αποκαλεί «Μακεδονία», για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ.
«Άτομα» από άλλες «βαλκανικές εθνότητες» έρχονται σε επαφή μαζί του προσπαθώντας να του αλλάξουν γνώμη για την ταινία του. Το τέλος είναι ευτυχές γιατί ερωτεύεται μια «Μακεντόντσκα» και την παντρεύεται.
Εννοείται ότι εάν συνεχιζόταν το γύρισμα αυτής της σειράς, ξεκινούσε η προβολή του και παράλληλα η διανομή του στο εξωτερικό, τα Σκόπια δεν επρόκειτο να δουν ΝΑΤΟ ή ΕΕ ούτε στο 2100.
tribune