25.11.17

Βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής που αναζητείτο στην Κάλυμνο


Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κάλυμνο ο 21χρονος φοιτητής του ΕΜΠ Νίκος Χατζηπαύλου, ο οποίος αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή. Το πτώμα του βρέθηκε βρέθηκε 200 μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο είχε εντοπιστεί το ποδήλατο του. 

Ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες οι Αρχές είχαν χτενίσει τη συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, σχετικά με την αιτία για την οποία δεν εντοπίστηκε η σορός νωρίτερα. Διασώστες πάντως ανέφεραν στο zougla.gr πως το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός το είχαν ερευνήσει εξονυχιστικά. 
​Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως το πτώμα του άτυχου φοιτητή μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο τις τελευταίες ώρες ή ημέρεςΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr , το άψυχο σώμα του φοιτητή ήταν χτυπημένο σε διάφορα σημεία (φέρει μώλωπες και εκδορές)  και ως εκ τούτου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της δολοφονίας. Συγκεκριμένα, το πτώμα βρέθηκε φορώντας ένα μόνο παπούτσι και τις κάλτσες του, μια σκισμένη κοντομάνικη μπλούζα και φέρει τραύμα στο μπροστινό μέρος τους κεφαλιού. Οι Αρχές εξετάζουν εάν πρόκειται για τραύμα από πυροβόλο όπλο ή για τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο. Δεν αποκλείουν όμως και το ενδεχόμενο να πρόκειται για τραύμα από πτώση.

Αστυνομικές πηγές δε εκτιμούν πως το πτώμα του άτυχου φοιτητή μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο τις τελευταίες ώρες ή ημέρες, αφού όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η συγκεκριμένη περιοχή είχε ελεγχθεί εξονυχιστικά ακόμα και από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Η «Γραμμή Ζωής Silver Alert» επιβεβαίωσε μέσω της σελίδας της στο facebook τη θλιβερή είδηση για τον άτυχο 21χρονο Νίκο Χατζηπαύλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: Δυστυχώς ο Νικόλας βρέθηκε νεκρός..από τις πρώτες ενδείξεις μάλλον πρόκειται για δολοφονία!!

Αγνοείτο εδώ και μια εβδομάδα
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ο αγνοούμενος φοιτητής είχε επισκεφθεί τα νησί προκειμένου να δει τη μητέρα του αλλά και τον πατέρα του. Η μητέρα του, Ιωάννα Αποστολάκη - Xατζηπαύλου είναι καθηγήτρια στο Λύκειο, ενώ ο πατέρας του σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την περίοδο δεν εργάζεται. 


Την περασμένη Κυριακή το πρωί, ο 21χρονος έφυγε από το σπίτι όπου διέμενε λιτά ντυμένος με ένα ποδήλατο, αφήνοντας πίσω του το κινητό του τηλέφωνο.Την περασμένη Κυριακή το πρωί, ο 21χρονος έφυγε από το σπίτι όπου διέμενε λιτά ντυμένος με ένα ποδήλατο, αφήνοντας πίσω του το κινητό του τηλέφωνο.

Βρισκόταν στο νησί από την Τρίτη και σύμφωνα με πληροφορίες την ημέρα της εξαφάνισης είπε στην μητέρα του ότι θα πάει βόλτα. 

Οι γονείς του βλέποντας την ώρα να περνάει και το παιδί τους να μην επιστρέφει, δήλωσαν την εξαφάνισή του στην Αστυνομία από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε είχε εκδοθεί και εισιτήριο, προκειμένου ο φοιτητής να αναχωρούσε με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά την ίδια ημέρα.



Σχετικά με τις έρευνες, αρχικά την περασμένη Κυριακή βρέθηκε το ποδηλάτό του, ενώ την περασμένη Τρίτη τα παπούτσια του και οι κάλτσες του. Αναφορικά με τα παπούτσια του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αναγνωρίστηκαν από τη μητέρα του. Όμως υπάρχει μαρτυρία από κάτοικο πως τα συγκεκριμένα παπούτσια βρίσκονταν στο σημείο που εντοπίστηκαν αρκετές ημέρες πριν από την εξαφάνιση, μαρτυρία η οποία διερευνάται.  

Οι μαρτυρίες κατοίκων που τον είδαν 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικος της περιοχής άκουσε το μεσημέρι της Δευτέρας ένα άτομο να καλεί σε βοήθεια, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει το σημείο απ' όπου προέρχονταν οι φωνές. Ωστόσο άλλοι κάτοικοι είδαν τον νεαρό με το ποδήλατο το οποίο βρέθηκε στην περιοχή Λακκά. Συγκεκριμένα σε εκείνο το σημείο τον είδαν να αφήνει το ποδήλατό του και να ακολουθεί πεζός ένα μονοπάτι προς το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Το μονοπάτι αυτό λοιπόν, όπως αναφέρουν οι ντόπιοι οδηγεί σε δύο σημεία, στο Κάστρο και στο μοναστήρι.Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή ερεύνησαν τα μέρη αυτά, χωρίς όμως να τον εντοπίσουν.

Τι αναφέρει η μητέρα του φοιτητή
Είχε εκδοθεί εισιτήριο αναχώρησης με το πλοίο της γραμμής για ΠειραιάΗ μητέρα του αγνοούμενου φοιτητή, επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων το γεγονός πως είχε εκδοθεί εισιτήριο αναχώρησης με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά την Κυριακή το βράδυ. Παράλληλα ανέφερε ότι ο γιος της , της είπε γύρω στις 11.30 το πρωί της Κυριακής πως θα πάει μια σύντομη βόλτα.«Είχε αφήσει το κινητό του στο σπίτι, περνούσε η ώρα, δεν είχαμε επικοινωνία και ανησυχήσαμε. Φοβηθήκαμε μήπως έχει συμβεί κάτι κακό», τόνισε.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνιση στο ΑΤ. Καλύμνου, χτένισαν την ευρύτερη περιοχή Προφήτης Ηλίας –Βαθύ– Αργινώντα – Στημένια και Παναγιά Κυρά Ψηλή, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου οπότε και βρέθηκε η σορός του.











Φωτογραφίες από kalymnos-news

zougla.gr