29.11.17

ΥΠΕΘΑ: «Λιώνουν» στις ασκήσεις μετά το φιάσκο με τον Ρουβίκωνα

Γιατί δεν δοκιμάζει κανείς να εισβάλει όχι στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά και στο πιο μικρό στρατόπεδο;Γιατί ξέρει ότι άν δεν βγεί "οριζοντίως" θα πάει για "μετεκπαίδευση" στο Γκουανταναμο...Η Αμερική δεν είναι δημοκρατική χώρα; Juan

___________________

ΥΠΕΘΑ: 24ωρες «πρόβες» αντιμετώπισης εισβολών κάνει εδώ και σχεδόν δυο εβδομάδες η Διμοιρία Άμεσης Επέμβασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά το φιάσκο με την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα. Ενημερωθείτε αναλυτικά για το τι συμβαίνει από τις 16 Νοεμβρίου και το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

Τα έκτακτα μέτρα που καθιέρωσε ο νέος διοικητής του Τάγματος ΓΕΕΘΑ, συνταγματάρχης Γ., προβλέπουν τη διεξαγωγή κυλιόμενων ασκήσεων ετοιμότητας, για την αποτροπής μιας νέας αιφνιδιαστικής «εφόδου» όπως αυτή που πραγματοποίησε στις 16 Νοεμβρίου ο Ρουβίκωνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι «πρόβες» της Διμοιρίας Άμεσης Επέμβασης πραγματοποιούνται νύχτα-μέρα ενώ το σενάριο εισβολής την οποία καλείται να αντιμετωπίσει το προσωπικό της ΔΑΕ, αλλάζει συνεχώς.
Στο μικροσκόπιο του νέου στρατοπεδάρχη βρίσκονται φυσικά οι χρόνοι ανταπόκρισης του ειδικού σώματος. Οι ασκήσεις ετοιμότητας μάλιστα έχουν εντατικοποιηθεί ενόψει και των προσεχών επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 9 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Αυτή η ετοιμότητα πάντως χαρακτηρίζεται εξαντλητική, από στελέχη που υπηρέτησαν στο παρελθόν στο ειδικό σώμα του ΥΠΕΘΑ και έζησαν τα γεγονότα του 2012 με την εισβολή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει το onalert.gr, η δύναμη της ΔΑΕ έχει απομειωθεί μετά τα αναγκαστικά φύλλα πορείας που έλαβαν τα μέλη της που βρίσκονταν σε υπηρεσία την ημέρα της εισβολής του Ρουβίκωνα.
tilegrafima