29.11.17

Ξύλο στο Ειρηνοδικείο! Άγρια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και «Δεν Πληρώνω»

Ενταση και επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Οι «Δεν Πληρώνω» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών προσπαθώντας να μπουν μέσα στην δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς. Οι μάχες που έγιναν ήταν σώμα με σώμα και οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να κάνουν μέσα στην αίθουσα χρήση χημικών!

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική αφού τα χημικά έπεσαν σε κλειστό χώρο. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν μετά από την άγρια σύγκρουση να βγάλουν τους διαδηλωτές έξω από το κτίριο. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη. 
Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας είναι κυριολεκτικά αστυνομοκρατούμενο. Η ένταση από νωρίς είναι μεγάλη.
Νωρίτερα οι Δεν Πληρώνω δήλωναν αποφασισμένοι να μπουν στην αίθουσα ενώ εξαπέλυαν ύβρεις κατά του προέδρου των συμβολαιογράφων. «Είστε δοσίλογοι», φώναζαν.
Παντού υπάρχουν αστυνομικοί, ακόμα και στην έδρα, ενω δεν επιτρέπεται ούτε η είσοδος στους δημοσιογράφους στην δικαστκή αίθουσα.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:10
Αντιπροσωπεία του κινήματος «Δεν Πληρώνω», μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και έναν συμβολαιογράφο των Αθηνών βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Το έκαναν προκειμένου, όπως λένε, να καταγγείλλουν την παράνομη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων (σ.σ. όπου αποφασίστηκε αναστολή της αποχής από τους πλειστηριασμούς. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι έχει κληθεί να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Newsit