27.11.17

«Πολιτική αλητεία» καταγγέλλει ο Νίκος Κοτζιάς


Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από την Ινδία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη αναγκάζεται να ασχολείται και με την εγχώρια μικροπολιτική χυδαιότητα, αντί απερίσπαστος να υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, μιας και εγχώρια τρωκτικά συνεχίζουν ακούραστα το συκοφαντικό τους έργο.

«Στήνουν μια ανύπαρκτη ιστορία και για να γίνουν πειστικοί με εμφανίζουν ως γνώστη της από πέρσι. Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία. Μπερδεύουν δε, επίτηδες, το δημοκρατικό μέτρο κοινοβουλευτικού ελέγχου των απορρητων κονδυλίων με την παράνομη δημοσίευση από τη διαπλοκή απόρρητων εγγράφων», αναφέρει στο tweet του ο υπουργός Εξωτερικών.
Νωρίτερα τη Δευτέρα το ΥΠΕΞ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη διαχείριση απόρρητων εγγράφων

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται πολλές ανακριβείς πληροφορίες από δήθεν γνώστες της διαδικασίας που διέπει τον χαρακτηρισμό και αποχαρακτηρισμό κρατικών εγγράφων. Συναφώς και προς αποφυγή περαιτέρω παρανοήσεων επισημαίνουμε τα εξής:
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:
1) Μόνος αρμόδιος για τον χαρακτηρισμό ενός εγγράφου ως απορρήτου είναι η εκδούσα αρχή.
2) Βασικό κριτήριο επιλογής της διαβάθμισης είναι η αξιολόγηση του περιεχομένου του εγγράφου, με γνώμονα την δυνητική βλάβη που θα μπορούσε να προκαλέσει στα εθνικά συμφέροντα η τυχόν δημοσιοποίησή του. Εφόσον το έγγραφο διαβαθμιστεί, υπόκειται στους περιορισμούς του Εθνικού Κανονισμού Ασφαλείας.
3) Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Εξωτερικών, προβλέπεται ότι “επιτρέπεται ο κατ’ εξαίρεσιν αποχαρακτηρισμός ενός εγγράφου, εφόσον συντρέχουν λόγοι υπηρεσιακού ή υπέρτερου εθνικού συμφέροντος. Ο αποχαρακτηρισμός ενεργείται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά από αιτιολογημένη γνώμη της Επιτροπής αποχαρακτηρισμού, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών”. Συνεπώς, η ερμηνεία του περιεχομένου και ο αυθαίρετος “χαρακτηρισμός” ενός κρατικού εγγράφου από αναρμόδιους που εμφανίζονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασφαλώς και δεν υποκαθιστά την προβλεπόμενη δια του νόμου διαδικασία αποχαρακτηρισμού του.
Τα ανωτέρω δεν είναι παρά μια αναφορά στην κείμενη νομοθεσία. Δεν αντιλαμβανόμαστε συνεπώς τους ισχυρισμούς ορισμένων κύκλων που διατείνονται ότι η μη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων συνιστά αντιδημοκρατική μεθόδευση και παραπέμπει σε νόμους περί κατασκοπείας.
Αν οι κύκλοι αυτοί θεωρούν ότι η εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού Κράτους απειλεί τη δημοκρατία, τότε αντί να κατηγορούν το Υπουργείο Εξωτερικών που επικαλείται και εφαρμόζει τους νόμους του Ελληνικού Κράτους θα πρέπει να ζητήσουν αλλαγή του νόμου και να εξηγήσουν για ποιο λόγο και προς τι τον ψήφισαν οι ίδιοι.

Δείτε και το tweet του υπουργού:


Στήνουν μια ανύπαρκτη ιστορία και για να γίνουν πειστικοί με εμφανίζουν ως γνωστή της απο πέρσι. Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία.Μπερδευουν δε,επίτηδες,το δημοκρατικό μέτρο κοινοβουλευτικού ελέγχου των απορρητων κονδυλίων με τη παρανομη δημοσίευση από τη διαπλοκή απόρρητων εγγράφων
tribune