25.11.17

Γιγαντιαία επιχείρηση του Λιμενικού για ναρκωτικά


Η μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγο, με την περιπετειώδη πολύωρη καταδίωξη ταχυπλόου, από τη Βόρεια Κέρκυρα μέχρι τη Τζια!


Η  Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) αξιοποιώντας πληροφορίες από έρευνες πολλών εβδομάδων, πλωτά και ενάερια Μέσα του Λιμενικού ξεκίνησαν να καταδιώκουν ένα ταχύπλοο με τρεις μηχανές 350 ίππων η κάθε μία, έμφορτο με τεράστια ποσότητα χασίς και πλήρωμα 3 ατόμων, στα βόρεια της Κέρκυρας. Μάλιστα πρόσφατα δόθηκαν συντεταγμένες περιπολίας στα εναέρια μέσα, καθώς ανέμεναν την κίνηση των ναρκέμπορων στο Ιόνιο.
Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από 48 ώρες, ενώ η καταδίωξη έλαβε χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής(!), ενώ πριν από λίγη ώρα, οι βολές των ελεύθερων σκοπευτών των βατραχανθρώπων της ΜΥΑ/ΛΣ , από ελικόπτερο που πετούσε λίγο έξω από τη Τζια, είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και τη σύλληψη των τριών ανδρών.

Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν όλες οι επιχειρησιακές δυνάμεις του Λιμενικού, με το μεγαλύτερο σκάφος του, το ΠΑΘ 090 να έχει τον συντονισμό. Αξιοποιήθηκαν αεροπλάνα, ελικόπτερα, βατραχάνθρωποι της ΜΥΑ/ΛΣ και στελέχη της δίωξης ναρκωτικών (ΔΙΔΙΝΑΛ).

Η ναυαρχίδα του Λιμενικό Σώματος, είχε τον συντονισμό της τεράστιας επιχείρησης
Η ναυαρχίδα του Λιμενικό Σώματος, είχε τον συντονισμό της τεράστιας επιχείρησης


Τα 'βατράχια' του Λιμενικού ακινητοποίησαν το ταχύπλοο με βολές από αέρος...
Τα 'βατράχια' του Λιμενικού ακινητοποίησαν το ταχύπλοο με βολές από αέρος...




Τον στρατηγικό έλεγχο της επιχείρησης τον είχε ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Ράπτης. Πρόκειται για τη δεύτερη πολύωρη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, που έρχεται εις πέρας με επιτυχία, και τη σύλληψη των καταδιωκόμενων, μετά από τις συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο στο Ιόνιο.
 
ZOUGLA.GR