29.11.17

ANF: Ο Ερντογάν διέταξε τη σφαγή στην Αίγυπτο – Τέσσερις αραβικές χώρες συμμάχησαν κατά της Τουρκίας


Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF καταγγέλλει ότι πίσω από το πρόσφατο πολύνεκρο μακελειό στην Αίγυπτο, με περισσότερους από 300 νεκρούς σε τζαμί των Σούφι στο Βόρειο Σινά, βρίσκεται η τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών, η γνωστή MİT.

«Οι δράστες αυτές της απάνθρωπης σφαγής στην Αίγυπτο δεν είναι μόνο το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό το μακελειό είναι έργο της τουρκικής MİT. Ή μάλλον, αυτή η σφαγή πραγματοποιήθηκε από τον Χακάν Φιντάν [διοικητή της MİT] ύστερα από εντολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».
Το ANF γράφει ότι στη Μέση Ανατολή έχει αρχίσει να φουσκώνει ένα αντι-ερντογανικό κύμα. «Όλοι γνωρίζουν ότι το εμπάργκο και ο αποκλεισμός του Κατάρ από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία είναι μια αντι-ιρανική και αντι-ερντογανική συμμαχία. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Σαουδική Αραβία και στον Λίβανο επίσης έχουν στόχο τους τον Ερντογάν και το Ιράν».
Σύμφωνα με το ANF, αυτή η τετραμερής συμμαχία κάθε ημέρα γίνεται όλο και πιο δυνατή με την υποστήριξη των ΗΠΑ και των δυτικών χωρών. Αυτή η τετραμερής γίνεται μια δύναμη στη Μέση Ανατολή και καταστρέφει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Ερντογάν.
Όπως το τοποθετεί το θέμα ο Ερντογάν, συνεχίζει το ANF, μόλις 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα [η σημερινή έκταση της Τουρκίας] έχουν απομείνει από τα 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και «αυτό είναι απαράδεκτο!».
«Είμαστε η συνέχεια ενός κράτους που είχε μέγιστη έκταση 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μόλις πρόσφατα [πριν 100 χρόνια] είχαμε 3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Όταν αναφέρθηκα στη Συνθήκη της Λωζάνης σε ορισμένους δεν άρεσε. Γιατί δεν σας άρεσε; Στη Λωζάνη από τα 3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα μας άφησαν με 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όταν μας πήραν εδάφη κάτω από τις μύτες μας, υπήρξαν εκείνοι που ήταν υπερήφανοι για αυτό [εννοεί τους Κεμαλιστές]. Πώς είναι αυτό δυνατόν; Έδωσαν αυτό που είχαν και ακόμα ισχυρίζονται ότι είναι νικητές», έχει πει στο παρελθόν ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο ίδιος βεβαίως «λησμονεί» ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ηττήθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και για αυτό διαμελίστηκε, όπως και «λησμονεί» ότι εάν ο Κεμάλ δεν είχε νικήσει τον ελληνικό στρατό στη Μικρά Ασία, εάν υπήρχε Τουρκία σήμερα, θα ήταν μικρότερη και από τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που φαίνονται λίγα στον Ερντογάν.
Το ANF τονίζει ότι η παραπάνω δήλωση Ερντογάν ομολογεί τους ιμπεριαλιστικούς του σχεδιασμούς και υπενθυμίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος στο παρελθόν έχει πει ότι θα γίνει κόλαση η ζωή στις χώρες που είναι εναντίον του, όπως και ότι είχε δηλώσει πως ούτε στην Ευρώπη «θα μπορούν να ζουν άνετα».
Μετά τη σύλληψη 29 πρακτόρων της MİT από τις αιγυπτιακές Αρχέςπραγματοποιήθηκε η πολύνεκρη επίθεση στο τέμενος των Σούφι, γράφει το ANF και υποστηρίζει ότι επρόκειτο για αντίποινα για τις συλλήψεις των πρακτόρων της Τουρκίας.
«Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι είναι ο Ερντογάν που διέταξε τη θηριωδία στην Αίγυπτο και είναι ο Χακάν Φιντάν που εκτέλεσε τη διαταγή του», γράφει το ANF και προσθέτει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος πρώτα διατάζει προσωπικά τις σφαγές και μετά ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για να θολώσει τα νερά.
tribune