14.11.17

«Ναι» επί της αρχής από τη ΝΔ για το κοινωνικό μέρισμα, που «βλέπει» εκλογές το 2018


Αιχμές προς την κυβέρνηση ότι επί της ουσίας η διανομή του κοινωνικού μερίσματος είναι προεκλογική παροχή, άφησαν πηγές της ΝΔ τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η ΝΔ λέει «ναι» επί της αρχής στη διανομή του.

Συγκεκριμένα, πηγή της ΝΔ σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο είπε για το μέρισμα ότι είναι κατά βάση ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ. «Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται σε κατεύθυνση με καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με τη λογική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε κόσμο από τη φτώχεια. Όχι να τους κρατάμε φτωχούς και να τους επιδοτούμε. Πρώτοι εμείς εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων άλλα και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και την στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει «ναι» επί της αρχής και παράλληλα επαναφέρει τη συζήτηση επί της ουσίας.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι είναι «ξεκάθαρος ο πανικός και η έντονη ανησυχία της κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα», ενώ σε ερώτηση για το αν έτσι αλλάζει η ατζέντα προέβλεψε εκλογές το 2018: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και το 2018 θα είναι εκλογικό έτος», ανέφερε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, η ίδια πηγή σημείωσε ότι σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις και πρόσθεσε: «Εξαρτημένοι οι δυο τους, θα πάνε Τσίπρας και Καμμένος μαζί στον ‘πάτο’. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Επιμένω να υπάρξει δικαστική διερεύνηση».
Παράλληλα σημείωσε ότι για τη ΝΔ δεν είναι προτεραιότητα να κάνει πρόταση μομφής στον κ. Καμμένο, αλλά να πάρει θέση ο πρωθυπουργός. Επιπλέον οι ίδιες πηγές προανήγγειλαν ότι εντός των επόμενων ημερών η ΝΔ θα φέρει τροπολογία στη Βουλή σχετικά με τις φυλακές και το καθεστώς χορήγησης αδειών.
eklogika.gr