17.10.17

Αμερικανός ναύαρχος: «Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τα… δικά μας F-35»! - Και κάποιοι μιλούν για «λίφτινγκ» σε παλιά F-16

Αμερικανός ναύαρχος επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Τέξας, όπου επιθεώρησε τη γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους, εκθείασε τις ικανότητες του F-35C από την εμπειρία που έχει το αμερικανικό Ναυτικό από τη μέχρι τώρα χρησιμοποίηση  αξιοποίησή του, λέγοντας πρακτικά ότι από τις ασκήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα το αεροσκάφος απλά δεν… εντοπίζεται!

Πιο συγκεκριμένα ο ναύαρχος John M. Richardson ο οποίος είναι επικεφαλής του γραφείου ναυτικών επιχειρήσεων του αμερικανικού Ναυτικού μιλώντας σε στελέχη της εταιρείας, υποστήριξε πως «με το F-35 το αμερικανικό Ναυτικό περνά σε άλλο επίπεδο, με το πλεονέκτημα που έχει να μην γίνεται αντιληπτό… Από τις αναφορές που έχω είναι αδύνατο να εντοπίσουμε το F-35 σε πτήση κι αυτό είναι καταπληκτικό».
Ο Αμερικανός ναύαρχος αναφερόταν σε σειρά ασκήσεων εναντίον μαχητικών 3ης και 4ης γενιάς που έχει πραγματοποιήσει τόσο το αμερικανικό Ναυτικό όσο και οι Πεζοναύτες.
Οι ασκήσεις που πραγματοποιεί  το αμερικανικό Ναυτικό με αντιπάλους τα F/A-18E/F Super Hornet είναι συνεχείς  και τα αποτελέσματά τους αρχίζουν να διαρρέουν από υψηλόβαθμους αξιωματικούς , όπως ο επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων.
Από αυτά συνάγεται το γεγονός ότι πολύ απλά τα Super Hornet δεν μπορούν να εντοπίσουν τοF-35 σε συνθήκες  εναέριας μάχης και αυτό είναι κάτι που έχει εντυπωσιάσει ιδιαιτέρα τους αξιωματικούς της Αεροπορίας  του αμερικανικού Ναυτικού, οι οποίοι να σημειωθεί έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο F/A-18.    
Σε μια από τις ασκήσεις   τα F-35 των Πεζοναυτών σημείωσαν το «απόλυτο»  καταρρίπτοντας 24 F/A-18 έναντι καμίας δικής τους απώλειας. Τα αποτελέσματα από τέτοιου είδους ασκήσεις έρχονται πλέον πιο συχνά στο φως της δημοσιότητας.
Ο Richardson αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι πιλότοι των F-35 αρχίζουν να μαθαίνουν να εκμεταλλεύονται το αεροσκάφος με βάση τα προτερήματά του και όχι να το πετούν ως ένα μαχητικό 3ης γενιάς.
Τα αποτελειώματα  αυτά των δοκιμών είναι πλέον ανησυχητικά για την ΠΑ.
Αυτό γιατί τα πρώτα τουρκικά F-35A δε θα αργήσουν να εμφανιστούν στο Αιγαίο, (ήδη η παραγωγή του πρώτου  τουρκικού  stealth αεροσκάφος ολοκληρώθηκε) με ότι αυτό συνεπάγεται για μια Αεροπορία όπως η Ελληνική η οποία πρακτικά παραμένει αδρανής απέναντι στην απειλή την οποία ξορκίζουν ελπίζοντας απλά να εξαφανιστεί ως… δια μαγείας.
Την ίδια ώρα κάποιοι μηχανεύονται την αναβάθμιση των παλαιών F-16 ως απάντηση στα τουρκικά μαχητικά 5ης γενιάς, η οποία δεν πρόκειται να προσδώσει κανένα απολύτως επιχειρησιακό πλεονέκτημα στην ΠΑ.
pronews