1.10.17

Η Αλβανία είναι μια χώρα «μαστούρα» από εθνικές αυταπάτες – Νομίζουν πώς είναι ίσα και όμοια με την Ελλάδα


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαίρετης εξίσωσης της Ελλάδας ως «αδύναμης χώρας» με τα αποτυχημένα κράτη Αλβανίας και Σκοπίων είναι το άρθρο κάποιου Νάσου Μπακάλη (ή Nasho Bakalli) στην αλβανική εφημερίδα Σέκουλι.
Ο Αλβανός αρθρογράφος, σε ένα κείμενο που υποτίθεται στρέφεται κατά του εθνικισμού, γράφει μεταξύ των άλλων ότι «αδύναμες χώρες, όπως η Αλβανία, η Σερβία, η ΠΓΔΜ, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, το Κόσοβο, πιστεύουν ότι η κάθε αδυναμία τους μπορεί να «θεραπευτεί» με εθνικιστικά τερτίπια».

Αυτό το βλέπουμε, γράφει στις περιπτώσεις που οι κυβερνώντες υποθάλπουν τον εθνικισμό με σκοπό να αποπροσανατολίσουν το κοινό και να καλύψουν τις αδυναμίες στη διακυβέρνηση της χώρας, το είδαμε, συνεχίζει, στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ελλάδος κ. Καμμένου προ καιρού, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.
Ξεχνά ο κ. Καμένος, γράφει η εφημερίδα, ότι Ελλάδα, Αλβανία και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να πολεμήσουν μεταξύ τους.
Οι εμφανίσεις του εθνικισμού, συνεχίζει, υποθάλπουν έχθρα, μίσος, βία. Ως παραδείγματα εθνικιστικών επιδείξεων, ο Μπακάλι αναφέρει την περίπτωση με το τραίνο που ξεκίνησε πέρυσι από τη Σερβία προς Κόσσοβο και σταμάτησε στα σύνορα, είτε «τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά στην ΕΡΤ».
Ο ίδιος Μπακάλι δεν βρήκε ούτε ένα παράδειγμα εκδήλωσης εθνικισμού από πλευράς Αλβανίας.
Προς ενημέρωση του Αλβανού Μπακάλη, να τον ενημερώσουμε ότι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν πολεμήσει μεταξύ τους. Ελλάδα και Τουρκία πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο.
Οπότε να μην αισθάνεται και τόσο «ασφαλής» στη χώρα χασισοφυτεία του επειδή αυτή έγινε κατά λάθος μέλος του ΝΑΤΟ. Μια δυναμική στρατιωτική επέμβαση στον αλβανικό νότο για την καταστροφή των καρτέλ ναρκωτικών είναι πάντα πιθανή.
Επίσης, προς τον ίδιο αρθρογράφο και προς τον κάθε συμπλεγματικό των Βαλκανίων που προσπαθεί να εξισώσει την Ελλάδα με τον δικό του πάτο.
Η Ελλάδα παρά την οκτάχρονη οικονομική της κρίση συνεχίζει και είναι η πλουσιότερη βαλκανική χώρα με το υψηλότερο επίπεδο ζωής.
Μετά από οκτώ χρόνια οικονομικά προβλήματα και η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε άπιαστο επίπεδο για τους άλλους Βαλκάνιους.
Σε ό,τι αφορά τις «αδύναμες χώρες» που αναφέρει ο Αλβανός αρθρογράφος, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και την Ελλάδα, ακολουθούν μερικές πληροφορίες για να συνέλθει στην πραγματικότητα.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μόνιμο προσωπικό 113.517 άνδρες και γυναίκες και 150 εφέδρους. Δίχως να κηρυχθεί επιστράτευση, ο ελληνικός στρατός (ξηράς) έχει δύναμη 253.500 ανδρών και γυναικών με 1.913 κύρια άρματα μάχης (τανκς), 4.209 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού και 4.800 κανόνια στο πυροβολικό του.
Όλη αυτή η δύναμη υποστηρίζεται από αέρος από 272 μαχητικά και επιθετικά αεροπλάνα, εκ των οποίων τα 156 είναι F-16. Το δε Πολεμικό μας Ναυτικό, ο Στόλος, έχει δύναμη 98 Πολεμικών Πλοίων, εκ των οποίων 11 Υποβρύχια και 13 Φρεγάτες. Να σημειωθεί ότι πολλά πλοία που έχει παροπλίσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιστρατευτούν εάν χρειαστούν.

Για να απαριθμήσουμε εν συντομία τις ένοπλες δυνάμεις των Βαλκάνιων:

Αλβανία. Μόνιμο προσωπικό 8.500. Έφεδροι 14.000. Δεν έχει ούτε ένα πολεμικό αεροσκάφος. Δεν έχει ούτε ένα τανκς, πέρα από μερικά σαράβαλα κινέζικα Type 59 του 1958. Δεν έχει πυροβολικό πέρα από κάτι παλιούς όλμους. Οι Αλβανοί λένε ότι έχουν και 38 πλοία στο πολεμικό τους ναυτικό, πρόκειται για σκυλοπνίκτες χωρίς καμία πολεμική αξία.
Σκόπια. Eχουν 8.055 μόνιμους στις Ένοπλες Δυνάμεις και 16.000 εφέδρους. Επίσης δεν έχουν πολεμική αεροπορία, δεν έχουν τανκς, δεν έχουν πυροβολικό.
Βουλγαρία. Ο μόνιμος στρατός της αριθμεί 30.000 άνδρες και γυναίκες. Οι Βούλγαροι δηλώνουν εφεδρεία 302.500 άνδρες, νούμερο που προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Η χώρα έχει 16 MiG-29 μαχητικά αεροσκάφη και το πολεμικό της ναυτικό αποτελείται από πλοία της σοβιετικής εποχής, δηλαδή παλιοσίδερα.
Σερβία. Οι μόνιμοι στρατιωτικοί της είναι 52.000 άνδρες και γυναίκες και η εφεδρεία στους 170.000 άνδρες. Το μόνιμο πεζικό της είναι 17.850. Έχει 225 τανκς σοβιετικής κατασκευής και από πολεμικά αεροπλάνα 4 MiG-29, 20 MiG-21 και 17 Soko J-22 Orao.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των «αδύναμων» Βαλκάνιων (εξάλλου η σχέση της Ελλάδας με τα Βαλκάνια είναι μόνο γεωγραφική αφού είναι κανονική δυτική χώρα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που τώρα προσπαθούν να γίνουν δυτικά έθνη), αλλά και ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή που διαθέτει πραγματικό στρατό τόσο αριθμητικά όσο και εξοπλιστικά.
Δεν είμαστε ίσα και όμοια ούτε με τους Αλβανούς, ούτε με τους άλλους συμπαθείς μας γείτονες. Και ευχόμαστε κανένας στα Βαλκάνια να μη χρειαστεί ποτέ να γνωρίσει την ισχύ της Ελλάδας. Η αμετροέπεια και η εθνικιστική αλαζονεία που καλλιεργείται στην Αλβανία είναι μια εθνική αυταπάτη που θα την πληρώσουν στο τέλος οδυνηρά.
tribune