15.10.17

Σε ποια χώρα του κόσμου η ανομία αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης; Γιατί το κράτος δεν επιβάλλει το νόμο και την τάξη στα Εξάρχεια

Κάτοικοι Εξαρχείων: Δεν έχουμε προστασία από το κράτος, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη - «Πλήρης η απουσία του κράτους», καταγγέλλουν
Νέα επεισόδια την νύχτα της Παρασκευής με μολότοφ και φωτιές σε κάδους επί ώρες - Η αστυνομία δεν επεμβαίνει καν και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί, υποστηρίζουν

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζητούν τη μείωση των δημοτικών τελών λόγω της «πλήρους απουσίας του κράτους» από την περιοχή, που «είναι σαν να μην υπάγεται στην ελληνική επικράτεια», καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Αποστολόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, είναι πολιτική επιλογή αρκετών ετών να μην παρεμβαίνει η αστυνομία στην περιοχή. «Αυτό συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί», πρόσθεσε.

Η αστυνομία δεν πλησιάζει καν την πλατεία, υπηρεσίες και τράπεζες φεύγουν από την περιοχή ενώ έχουν απειληθεί ακόμα και εργαζόμενοι στην καθαριότητα που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος.
Εν τω μεταξύ το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή σημειώθηκαν νέα επεισόδια, με σειρά επιθέσεων νεαρών με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ έως τα ξημερώματα.

Οι νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Στα επεισόδια αυτά δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν έκανε καμία προσαγωγή.
Πρώτο Θέμα,infognomonpolitics