5.10.17

Το ψευδοκράτος απειλεί την... Κύπρο: Σταματήστε τις έρευνες για φυσικό αέριο γιατί θα χτυπήσουμε τα πλοία

.
Το ψευδοκράτος απειλεί την διχοτομημένη Κύπρο για τις εξορύξεις φυσικού αερίου που έχουν ξεκινήσει στο νησί και έχουν αναλάβει τα πλοία της γαλλικής TOTAL και της αμερικανικής EXXON MOBIL.
Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου έκανε λόγο για «ανάφλεξη» και «πλήγμα» στα ερευνητικά σκάφη, ώστε να σταματήσουν την προσπάθεια εξόρυξης φυσικού αερίου από την θαλάσσια περιοχή της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
«Οι ξένες εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτές τις ενέργειες μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά», υποστήριξε ο κ. Ερτουγρούλογλου αναφερόμενος στην προσπάθεια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που υπάρχουν στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
«Όπως γνωρίζετε», συνέχισε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, «ύστερα από την πρόσκλησή μας, ένα τουρκικό πλοίο ήλθε στην περιοχή για να πραγματοποιήσει έρευνα.
»Εδώ και χρόνια πραγματοποίησαν μία διεθνή ληστεία με το εμπάργκο, αλλά αυτήν την φορά δεν θα το επιτρέψουμε».

«Αν αυξηθεί η ένταση, ο υπόλογος θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία»

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Αν χρειαστεί, μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Βεβαίως, δεν το επιλέγουμε. Αλλά αν υπάρξει ανάφλεξη, τότε τι θα κάνουμε;
»Αναμένεται να παραβλέψουμε τα τετελεσμένα γεγονότα της ελληνοκυπριακής πλευράς; Αν αυξηθεί η ένταση, ο υπόλογος θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.
»Τάχα ιδρύσαμε αυτή τη δημοκρατία μαζί. Πού είναι οι Τουρκοκύπριοι; Κανένας δεν μας ρώτησε που είναι τα αποθέματα και τα δικαιώματά μας», ήταν η ευθεία απειλή που εξαπέλυσε προς την Λευκωσία ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.
Είναι ενδιαφέρον που αυτός, ο ψευδοϋπουργός ενός ψευδοκράτους που διχοτόμησε ντε φάκτο την Κύπρο, διεκδικεί μερίδιο από τα κοιτάσματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Τουρκokύπριοι πρέπει να αποφασίσουν ποιανού πολίτες είναι: Της Κυπριακής Δημοκρατίας ή του Ψευδοκράτους; Μερίδιο στα κοιτάσματα έχουν μόνο ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε ό,τι αφορά τις απειλές των Τούρκων ότι θα «πλήξουν» τα ερευνητικά πλοία, θα ήταν μια καλή αφορμή για να παρέμβουν οι στρατοί της Δύσης στην Κύπρο και να εκδιώξουν τον κατοχικό στρατό από τα βόρεια εδάφη της.
tribune.gr