2.10.17

ΕΚΤΑΚΤΟ:Ελεύθερος μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ελεύθερος αφέθηκε, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, από τον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο.
Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του αν και καταβεβλημένος.

Η επιχείρηση έγινε στις 07:30 το πρωί σε μάντρα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο 5ο χιλιόμετρο Ρεθύμνου-Χανίων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο και ένα ακόμη άτομο που εντοπίστηκε στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη το απόγευμα της 30ής Μαρτίου, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν από το Ηράκλειο προς την περιοχή Καλέσσα, έξω από την πόλη.
Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε επαρχιακό δρόμο, ενώ σε απόσταση μερικών μόλις χιλιομέτρων είχαν εντοπιστεί καμμένα και δύο Ι.Χ. που είχαν χρησιμοποιήσει οι απαγωγείς: ένα αγροτικό με το οποίο είχαν κλείσει τον δρόμο στον επιχειρηματία και μια BMW με την οποία οι απαγωγείς και το θύμα τους είχαν αρχικά απομακρυνθεί από το σημείο. Το διάστημα που ακολούθησε, οι απαγωγείς πραγματοποίησαν αραιές επικοινωνίες με τον αδελφό του απαχθέντος αξιώνοντας λύτρα 100 εκατομμυρίων ευρώ (σε «μικρά» χαρτονομίσματα) για να απελευθερώσουν τον 54χρονο. Οι επικοινωνίες γίνονταν μέσω γραπτών μηνυμάτων ούτως ώστε η αστυνομία να μην μπορέσει να ταυτοποιήσει τους δράστες μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής, όπως συνέβη στην περίπτωση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Στη συνέχεια, οι αξιώσεις των απαγωγέων φέρονται να μειώθηκαν, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα που η οικογένεια Λεμπιδάκη αδυνατούσε να ικανοποιήσει.
kathimerini