10.10.17

Όργανα ενόργανης γυμναστικής σε σχολικό γυμναστήριο; ….ΕΞΩ!!!(βίντεο)


Του  Γιώργου Νικολαΐδη

Το θέμα αφορά πολλούς αθλητικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα.  Ο νόμος ορίζει ότι στα σχολικά κτήρια απαγορεύονται σταθερά όργανα. Η γυμναστική όμως έχει και  σταθερά όργανα και  θύμα μιας παθογένειας του νόμου είναι ο Γ.Ο. «ΑΙΑΣ» ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ..
Κάτω από τον απόηχο της παγκόσμιας νίκης  του Λευτέρη Πετρούνια,  ένας αξιόλογος Σύλλογος (4ος στην πανελλήνια κατάταξη με βάση την τελευταία αξιολόγηση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ανάμεσα σε 92 συλλόγους γυμναστικής),  εκδιώκεται από το προπονητήριο του στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Περαίας,   στο οποίο στεγαζόταν τα τελευταία 10 χρόνια.

Την στιγμή που υπάρχει σχολικό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και τραμπολίνο και ενυπάρχει στο πρόγραμμα του σχολείου η ενόργανη γυμναστική,  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (!;)  να υπάρχουν τα όργανα αυτά μέσα σε σχολεία.
Με την ανοχή όλων σε όλη την Ελλάδα, Σύλλογοι γυμναστικής και όχι μόνον, στεγάζονται σε σχολικά κτήρια.  Και αν τίθεται θέμα επικινδυνότητας  από σταθερά όργανα, τότε θα λέγαμε πως και οι …μπασκέτες  ή οι ορθοστάτες των διχτυών του βόλεϊ  «επικίνδυνα όργανα»  είναι !
Ο ΓΟ ΑΙΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ  στον εξοπλισμό του έχει ένα πλήρες σετ ενόργανης γυμναστικής γυναικών , 2 τραμπολίνο,  ένα διπλό μίνι τραμπολίνο καθώς και όλα τα στρώματα ασφαλείας που απαιτούνται για ένα σύγχρονο γυμναστήριο. Οι διακρίσεις των αθλητών του  πάρα πολλές. Συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα της Ε.Γ.Ο. και διοργανώνει Κύπελλο ενόργανης και τραμπολίνο  ανελλιπώς τα τελευταία 8 χρόνια,  με μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Διοργανώσεις με ανεγνωρισμένη επιτυχία  και συμβάλλοντας στον αθλητικό τουρισμό της τοπικής κοινωνίας.
Η χρήση παραχωρείται τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Θερμαϊκού επίσημα στον σύλλογο.  Την σχολική χρονιά 2016-2017 όμως, αρνήθηκε η διεύθυνση του σχολείου να συναινέσει σε αυτό. Ο τότε Αντιδήμαρχος Παιδείας  Θ. Τζέκος συμφώνησε(!)  με την άποψη αυτή.  Αμέσως η διεύθυνση του σχολείου  κατέθεσε μήνυση κατά του Δήμου για επικινδυνότητα των οργάνων  του «ΑΙΑΝΤΑ»  στους μαθητές  του σχολείου κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας του.  Και ενώ βρέθηκε μια λύση με τον διαχωρισμό του γυμναστηρίου σε δύο ανεξάρτητα τμήματα με διαφορετικές εισόδους, στην οποία συμφώνησαν όλοι (διεύθυνση σχολείου και φορείς του Δήμου), η διεύθυνση του σχολείου αποφασίζει να    ξανανοίξει τον φάκελο, παραπέμποντας τον Δήμαρχο Θερμαϊκού και την νέα Αντιδήμαρχο Παιδείας σε ανωμοτί απολογία για παράβαση καθήκοντος !
Ο ΑΙΑΣ αναγκάζεται σε έξωση, φιλοξενείται προσωρινά στο ΔΑΚ της Περαίας και μην υπάρχοντος  άλλο καταλλήλου χώρου για να μετεγκατασταθεί  λόγω των προδιαγραφών των οργάνων (ελάχιστο εμβαδόν 700 τμ και ύψους 11-13 μ.) ετοιμάζει την μετακίνηση του στο κολυμβητήριο του ΚΑΠΠΑ, στον πάτο(!)  της πισίνας που είναι ο μόνος χώρος που χωρούν τα όργανα του.
Ο Δήμος, όλη η τοπική κοινωνία και οι πολλοί Σύλλογοι γυμναστικής όλης της Ελλάδας  συμπαραστέκονται   με προφορικό και γραπτό λόγο στον  «ΑΙΑΝΤΑ» .
Στο βίντεο από την εκδήλωση πληροφόρησης  των δημοτών , γονέων και αθλητών που διοργάνωσε ο «ΑΙΑΣ», θα δείτε τις πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις  και αναλύσεις των ομιλητών και των φορέων τους.