19.10.17

Με ποιους είναι ο κ. Κύρτσος;


 Ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή στην ΕΕ για τα F-16! Ζητά να “μας τραβήξουν “το αυτί”!

Ερώτηση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και σίγουρα θα φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ,κατάθεσε  προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .
Ο κ.Κύρτσος θέτει θέμα για την πιθανή αναβάθμιση των ελληνικών F-16 και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι άλλους θεσμούς να παρέμβουν,όπως κάνουν σε άλλα ζητήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Δεν γνωρίζουμε πως και γιατί αποφάσισε ο κ.Κύρτσος να κάνει αυτή την ερώτηση και αν συμφωνεί το κόμμα του μ΄ αυτή. Το βέβαιο είναι ότι για τα θέματα Άμυνας θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί η χώρα να αποφασίζει μόνη της, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα κυβερνά. Οι Βρυξέλλες δεν έχουν απολύτως καμία δουλειά να εμπλέκονται σ΄ αυτά τα θέματα και όταν το κάνουν θα πρέπει να “τρώνε πόρτα” απ΄ όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Είναι μάλλον υποκριτικό αυτοί που έβαλαν το χεράκι τους με τα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά προγράμματα στο “ναυάγιο” μας, να θέλουν να ‘χουν άποψη για το τι θα κάνουμε με τις ΕΔ και το οπλοστάσιό μας.
Ο κ.Κύρτσος επισημαίνει στην ερώτησή του ότι , «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον πληροφορηθήκαμε, με βάση τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δαπανήσει 2,4 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, δημιουργώντας, όπως τόνισε ο κ. Τραμπ, θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».
Ρωτά λοιπόν και η ερώτησή του προκαλεί έκπληξη:
 «Πως είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις η ελληνική κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται υπέρογκο και συνεχίζεται στην Ε.Ε. η συζήτηση για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή του και τον τρόπο επίτευξης της βιωσιμότητάς του…Πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του ελληνικού Δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων;».

militaire