31.10.17

Βαγγέλης Ντούλες: «Ο Ράμα μεθοδεύει τον εκτοπισμό μας – Η Χειμάρα δεν θα πέσει» (βίντεο)

Γιατί δεν στέλνουμε 1-2 ελικόπτερα απάτσι για...εθιμοτυπική επίσκεψη;
Juan
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, του κομματικού βραχίονα της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης Ομόνοια, και βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου Βαγγέλης Ντούλες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και δηλώνει από τη Χειμάρρα ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στοχεύει στον εκτοπισμό των Χειμαριωτών κατοίκων.

Σύμφωνα με τον κύριο Ντούλε, οι κάτοικοι που θίγονται από τις κατεδαφίσεις των κτιρίων δεν αποζημιώνονται, ενώ μοναδική λύση για εκείνους παραμένει ο εκτοπισμός, ό, τι επιθυμεί και μεθοδεύεται ο πρωθυπουργός.
«Η κατάσταση στη Χειμάρρα είναι κραυγαλέα. Ο πρωθυπουργός Ράμα επιθυμεί τον εκτοπισμό των κατοίκων της Χειμάρρας», δήλωσε ο κ. Ντούλες, ενώ δηλώνει ότι οι Χειμαρριώτες δεν πρόκειται να παραδοθούν εύκολα.
Ο κ. Ντούλες επισήμανε επίσης ότι τα κτίρια που κατεδαφίζονται ανήκουν σε άτομα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
«Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού Ράμα έναντι της Χειμάρρας και των Χειμαριωτών θα μπορούσε να συγκριθεί με συμπεριφορά ενός καταχτητή.
»Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η Χειμάρα θυμίζει την ύπαρξη αστυνομικού κράτους, αφού σε κάθε γωνία της είναι προκλητικά παρούσες οι αστυνομικές δυνάμεις. Βλέπετε ότι παραβιάζονται κληρονομικά ιδιοκτησιακά δικαιώματα προπαππούδων. Παραβιάζονται στοιχειώδεις αρχές του κράτους δικαίου.
»Παραβιάζονται μέρα μεσημέρι η λειτουργική δημοκρατία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μελών της μειονότητας. Η Χειμάρα που αντιστάθηκε ανά των αιώνων με τη δική της ταυτότητα και τα δικά της ιδανικά, που άντεξε σε πολύ δυσμενέστερες θύελλες από τις σημερινές, δεν θα μπορέσουν να την υποτάξουν οι τυχοδιωκτικές παρανομίες και κατάλυσης κράτους δικαίου του κυρίου Ράμα.
»Χωρίς κανένα έγγραφο νομικής ισχύος, χωρίς να γίνει σεβαστή καμιά διαδικασία, δημιουργεί καταστάσεις σαν αυτή που βλέπετε.
»Καταστάσεις που για την κοινότητα της Χειμάρρας είναι απαράδεκτες και δεν θα γίνει αποδεκτό κανένα τετελεσμένο γεγονός – αποτέλεσμα των πολιτικών του Ράμα.
»Ο κύριος Ράμα θα πρέπει να το πάρει χαμπάρι μια και καλή ότι η Χειμάρρα που αντιστάθηκε ανά των αιώνων με τη δική της ταυτότητα και τα δικά της ιδανικά, δεν θα μπορέσουν να την υποτάξουν οι τυχοδιωκτικές παρανομίες και οι ενέργειες κατάλυσης του κράτους του κυρίου Ράμα.
»Είμαστε όλοι εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε όλοι εδώ σήμερα και μέχρι να κερδίσει και να θριαμβεύσει το δίκιο.
»Οι κύριοι που ανέλαβαν την επιχείρηση κατεδάφισης, οι δυνάμεις ΙΚΜΤ και οι δυνάμεις Δημόσιας Τάξης διεκπεραιώνουν μια επιχείρηση στηριζόμενοι σε διαφορετικά έγγραφα.
»Το ΙΚΜΤ με έγγραφο που φέρει την ημερομηνία 22.02.2017 και οι αστυνομικές δυνάμεις με έγγραφο όπου ζητήθηκε η στήριξή τους στις 18.10. 2017 για τις 23.10.2017. Μπορεί οι ίδιοι να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μια ιστορία που εξυπηρετεί τα άκρως ύποπτα συμφέροντα του πρωθυπουργού Ράμα».
tribune