14.10.17

Ο Ερντογάν εισέβαλε στην Ιντλίμπ σε συμφωνία με την Αλ Κάιντα – Δείτε τον πολεμικό χάρτη


Τα τουρκικά στρατεύματα, που εισέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αναπτύσσονται στην περιοχή κατόπιν συμφωνίας με τους τζιχαντιστές.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, στην Ιντλίμπ έχει πατήσει μια δύναμη από 200 Τούρκους καταδρομείς με πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ τουρκικά τανκς έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων.

Η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι τζιχαντιστές της δεν θα προβάλλουν καμία αντίσταση στον τουρκικό στρατό που εισέρχεται στην Ιντλίμπ με ελάχιστη δύναμη υπό την επιρροή των μουτζαχεντίν (τζιχαντιστών) και λαμβάνοντας θέσεις ενάντια στις κουρδικές μονάδες στο γειτονικό καντόνι της Εφρίν.
Απροκάλυπτα η Τουρκία συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα ενώ η εισβολή της στην Ιντλίμπ δεν αποσκοπεί να χτυπήσει τους τζιχαντιστές αυτής της οργάνωσης, όπως αρχικά ισχυριζόταν, αλλά να περικυκλώσει τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.
Όπως βλέπετε και στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, το μπλε βέλος με το κόκκινο περίγραμμα δείχνει την περιοχή που καταλαμβάνουν οι τουρκικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ιντλίμπ το βράδυ της Πέμπτης και είναι μια ζώνη μεταξύ του κουρδικού καντονιού της Εφρίν και της Αλ Κάιντα που απεικονίζεται με το σκούρο πράσινο χρώμα.
pronews