1.10.17

Καταλονία: Πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες – Δέρνουν γέρους – Ρέει αίμα – Ντροπή για την ΕΕ (βίντεο)


Εκτεταμένα είναι πλέον τα επεισόδια στην Καταλονία. Χιλιάδες Καταλανοί ξυλοκοπούνται από την ισπανική Αστυνομία έξω από εκλογικά τμήματα.
Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας διεξάγει σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας, το οποίο η ισπανική Δικαιοσύνη έχει απαγορεύσει ως αντισυνταγματικό.
Η Καταλονία είναι αναγνωρισμένο έθνος και στο ιστορικό παρελθόν υπήρξε ανεξάρτητο κράτος. Οι Καταλανοί επιθυμούν να αποσχιστούν από το πολυεθνικό βασίλειο της Ισπανίας.
Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτούνται στο Twitter δείχνουν σκηνές πρωτοφανούς βίας, ενώ αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το πόσοι πολλοί ηλικιωμένοι έχουν ξυλοκοπηθεί από την ισπανική Αστυνομία.
Εννοείται ότι όλο αυτό το αίμα που χύνεται, προς το παρόν έχουμε μόνο τραυματίες, βαθαίνει ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ Καταλονίας και της κυβέρνησης της Μαδρίτης.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι, που δεν φημίζεται για την ευφυΐα του, έχει εξαπολύσει πρωτοφανή καταστολή κατά ενός ευρωπαϊκού έθνους και τα βίντεο και φωτογραφίες που βλέπουμε και σας παραθέτουμε παρακάτω, δεν θυμίζουν Ευρώπη αλλά μάλλον καθεστώτα της λατινικής Αμερικής ή και όσα συμβαίνουν στην Τουρκία.
Διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα κάνουν λόγο για κάποιες «εντάσεις» και επιδρομές της Αστυνομίας στα εκλογικά τμήματα για να κατασχέσουν κάλπες, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν την αγριότητα της αστυνομικής καταστολής.
Η ισπανική Αστυνομία έχει αρχίσει, σύμφωνα με καταγγελίες, να ρίχνει στους διαδηλωτές και με πλαστικές σφαίρες.

Δείτε εδώ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:
.,Δείτε εδώ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:
Δείτε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter από μιντιακούς ακτιβιστές:


  tribune