31.10.17

Επιστρέφουν στον Κορυδαλλό ο Άκης και η Βίκυ Σταμάτη

Ο τότε πρωθυπουργός δεν φέρει καμία ευθύνη για τους υφισταμένους του υπουργούς;
ΑΛΕΞ


Τον δρόμο για τη φυλακή δείχνει το Πενταμελές Εφετείο στον Άκη Τσοχατζόπουλο για τις μίζες των εξοπλιστικών. Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στο μεταγωγών, όπου θα κρατηθεί και απόψε, καθώς αύριο θα συνεχιστεί η διαδικασία για παρεπόμενες ποινές. Ο πρώην υπουργός θα πρέπει να εκτίσει το 1/5 της ποινής των 19 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.


Την ποινή αυτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να την εξαγοράσει και με βάση το νέο νόμο Παρασκευόπουλου για τους υπέργηρους καταδίκους, θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον το 1/5.

Το δικαστήριο του επέβαλλε επίσης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια. Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθούν ακόμη 8 κατηγορούμενοι, έως ότου υποβάλουν, έχοντας εκτίσει ο καθένας μέρος της ποινής τους, αίτηση για υφ' όρων απόλυση, μετά την αίτηση αναίρεσης που σκοπεύουν να υποβάλουν, ή μέχρι ο εισαγγελέας να αποφανθεί για αυτό. 

Στη φυλακή επιστρέφει και ο Γιάννης Σμπώκος, παρά τη μείωση κατά το ήμισυ της πρωτόδικης καταδίκης του, για άλλη υπόθεση εξοπλιστικών. 

Η Βίκυ Σταμάτη, που απουσίαζε και σήμερα από το δικαστήριο, και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, έχουν ήδη εκτίσει τα 2/5 της ποινής κάθειρξης των 8 ετών που τους επιβλήθηκε. Ωστόσο, η Αρετή θα κρατηθεί έως οτου συνυπολογιστεί η ποινή που έχει εκτίσει. 

Αντίθετα, εκτός φυλακής ωστόσο μένουν οι Νίκος Ζήγρας, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρατζάς και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν Μόλντενάουερ. Για αυτούς τους πέντε το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους για εξαγορά των ποινών τους σε 36 δόσεις. 

Για τον Οράτιο Μελά το δικαστήριο αποφάσισε να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Έτσι, μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, στη φυλακή οδηγούνται τελικά για να εκτίσουν την ποινή τους οι Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Καρατζάς, Νίκος Γεωργουλάκης, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης. Η λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, σύμφωνα με τους συνηγόρους της (απουσίαζε από το δικαστήριο), δεν θα επιστρέψει στη φυλακή διότι έχει εκτίσει μέρος των 12 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί.

Μετά την καταδίκη τους στη φυλακή θα γυρίσουν επίσης ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης και ο Αστέριος Οικονομίδης μέχρι νεωτέρας...

Αναλυτικά οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο:

Άκης Τσοχατζόπουλος : 19 χρόνια κάθειρξη

Αστέριος Οικονομίδης : 8 ετη καθειρξη 

Φρόσω Λαμπροπούλου : 12χρόνια κάθειρξη

Νίκος Ζήγρας :4 χρόνια φυλάκιση

Γιώργος Σαχπατζίδης : 9 κάθειρξη 

Αρετή Τσοχατζοπούλου :8 χρόνια κάθειρξη

Βίκυ Σταμάτη : 8 χρόνια κάθειρξη

Ιωάννης Σμπώκος : 8χρόνια κάθειρξη

Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα : 5 καθειρξη 

Νίκος Γεωργουλάκης: 6 καθειρξη 

Παναγιώτης Σταμάτης : 4 χρόνια ποινή φυλάκισης

Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη 

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης : 6 χρόνια καθειρξη 

Γκούντρουν Μόλντενάουερ : 4 χρόνια ποινή φυλάκισης

Νίκος Καρατζάς : 4 χρόνια φυλάκιση 

Γιώργος Κωνσταντάτος : 6 χρόνια κάθειρξη


zougla