14.10.17

Τελεσίγραφο ΗΠΑ προς Τουρκία: «Διακόπτουμε κάθε στρατιωτική βοήθεια εάν συνεχίσετε τις απειλές κατά των Κούρδων»!

Έτοιμες οι ΗΠΑ να αναστείλουν κάθε στρατιωτική βοήθεια προς την Τουρκία, εάν η τελευταία συνεχίσει να απειλεί τους Κούρδους του βορείου Ιράκ αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Tύπου.

Πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως η Ουάσιγκτον  έχει στείλει  ήδη επιστολή στην Άγκυρα, όπου την προειδοποιεί για διακοπή κάθε στρατιωτικής ή άλλης βοήθειας εάν συνεχίσει να απειλεί το βόρειο Κουρδιστάν με στρατιωτική επέμβαση ή οικονομικές κυρώσεις.
Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε Άγκυρα και Βαγδάτη, ότι οι προσπάθειες που κάνουν για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους του Ιράκ τις φέρνει πιο κοντά στο Ιράν.
Η ευθεία αυτή προειδοποίηση των ΗΠΑ ήρθε μετά τις αντιδράσεις Τουρκίας, Ιράκ και Ιράν κατόπιν του κουρδικού δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία.
Οι αντιδράσεις, μέχρι στιγμής, κυμαίνονται στη λήψη οικονομικών κυρώσεων κατά των Κουρδών του Βορείου Ιράκ, αλλά καμία από τις τρεις χώρες, δεν έχει αποκλείσει και την στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή, εάν οι Κούρδοι κάνουν πράξη τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα,   ΗΠΑ  και  Γαλλία, συζητούν για τις κυρώσεις της Τουρκίας κατά του κουρδικού λαού και μάλσιτα έχου δεσμευθεί να τις αποτρέψουν!
Η εφημερίδα, μάλιστα, Αλ Βατάν, προτείνει ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία θα πρέπει να στείλουν δυνάμεις  στο Κιρκούκ για να προλάβουν τα χειρότερα.
Είναι γεγονός ότι μετά το δημοψήφισμα στην κουρδική περιοχή του Ιράκ, παρουσιάσθηκε μια προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν, η οποία ενόχλησε την Ουάσιγκτον.
pronews