4.10.17

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες - Ελεύθερη με όρους η 16χρονη


Η κοπέλα αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν γνώριζε τίποτε για την υπόθεση της απαγωγής. 

Αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος βρίσκονται οι επτά βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι το απόγευμα οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο.


Οι επτά συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με όχημα της Αστυνομίας λίγο πριν από τις 6:30 το πρωί της Τρίτης, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε αποκλείσει την κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, όπου από νωρίς είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Τη στιγμή που οι επτά φερόμενοι ως συμμετέχοντες στην εγκληματική οργάνωση που σχεδίασε, προετοίμασε και υλοποίησε την απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία, το συγκεντρωμένο πλήθος τους αποδοκίμασε εντονότατα.

Οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, και στη συνέχεια αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και προσδιορίστηκαν οι ποινικές διώξεις που τους βαρύνουν, εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.





Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη
Η ανήλικη κόρη του 60χρονου μεσίτη από το Ρέθυμνο, την οποία είχε εμπλέξει στην υπόθεση της απαγωγής ο ίδιος της ο πατέρας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από την πίσω είσοδο των δικαστηρίων. Λόγω του νεαρού της ηλικίας της, η 16χρονη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της η κοπέλα αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν γνώριζε τίποτε για την υπόθεση της απαγωγής. Έκανε τα θελήματα που της ζητούσε ο πατέρας της, έχοντας πλήρη άγνοια για τη σκοπιμότητα και τα κίνητρα των ενεργειών της.





Οι κατηγορίες

Οι κύριες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκαν σε βάρος των επτά συλληφθέντων αφορούν μεταξύ άλλων σε αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό από πρόθεση, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι και με μία σειρά από πράξεις πλημμελληματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιοι από τους κατηγορουμένους αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση της απαγωγής, όπως για παράδειγμα ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στο Ρέθυμνο, ο οποίος εξαρχής είχε θεωρηθεί ότι ο ρόλος του ήταν κομβικής σημασίας.



Τον απαχθέντα επιχειρηματία εξέτασε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 53χρονος φέρει αποτύπωμα από αλυσίδα στα κάτω άκρα, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία αφυδάτωσης.

Όπως είπε ο κ Μπελιβάνης κατά δήλωσή του ο απαχθείς λάμβανε φαγητό και νερό, ωστόσο είχε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά.


Πηγή: Cretapost