10.10.17

Υπό την απειλή κοινοβουλευτικής ήττας η κυβέρνηση για την αλλαγή φύλου από τα 15

Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ - Το «σκέφτονται» τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - «Ναι» από Ποτάμι - Προς το «όχι» η Δημοκρατική Συμπαράταξη - «Ψάχνει» ψήφους στους ανεξάρτητους η κυβέρνηση - Τα δύο σενάρια αλλαγών μετά την ομιλία Τσίπρα μπροστά σε μόνο 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον «πυρήνα» του νομοσχεδίου για την διόρθωση φύλου να βρίσκεται στον «αέρα» καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Βουλής ξεκινά ο τελικός γύρος συζήτησης των προωθούμενων διατάξεων στην Ολομέλεια της Βουλής που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία στη μία το μεσημέρι. 



Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την απειλή της κοινοβουλευτικής ήττας καθώς, εκτός της άρνησης των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3 - διαφωνώντας  με την «φυλομετάβαση» ανηλίκων - με διαφοροποίηση «απειλούν» και τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του
ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Μπόλαρης και Ν. Κασιμάτη). Στην συγκεκριμένη ομάδα είχε ενταχθεί και ο κ. Δημήτρης Γάκης ο οποίος μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας είπε τελικά πως θα ψηφίσει αν τόνισε πως «θα ήμουν ευτυχής να μην υπήρχε η διάταξη για τους ανήλικους».

Υπο αυτά τα δεδομένα το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί κοινοβουλευτικά «μαξιλαράκια» στους έξι βουλευτές του Ποταμιού, στην δεξαμενή των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών και σε όσους εκ της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν από την γραμμή του κόμματος που προσανατολίζεται να καταψηφίσει.
protothema