16.9.17

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ότι θέλουμε θα κάνουμε με τους S-400 – Για τους Έλληνες με τους S-300 δεν είπατε τίποτα»


«Είναι απόφαση της Τουρκίας τι θα κάνει με την άμυνά της», είπε οΤούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ερώτηση σχετική για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, λέγοντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει, ειδικά όταν δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την ελληνική αγορά των S-300.

«Στην ουσία ο Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε τους κανόνες του ΝΑΤΟ. Πριν από χρόνια η Ελλάδα αγόρασε S-300. Κάνατε τίποτα; Όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος για την Ελλάδα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε το παραλήρημα του λέγοντας,
 «τώρα εμείς υπογράψαμε συμφωνία με την ίδια χώρα για αγορά S-400 και ενοχλήθηκαν. Μας προμηθεύσατε εσείς και αρνηθήκαμε να πάρουμε ένα τέτοιο σύστημα; Ή μήπως οι χώρες του ΝΑΤΟ μας παρείχαν στήριξη σχετικά με τους πυραύλους;
Όχι, τους ζητήσαμε αλλά δεν μας έδωσαν. Άρα εμείς θα κοιτάξουμε το συμφέρον μας και αφού το βρήκαμε από αλλού, θα το αγοράσουμε από εκεί. Και συμφωνίες θα υπογράψουμε με όποιον θέλουμε και σε όποια βήματα θέλουμε εμείς θα προβούμε. 
Θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να καινοτομούμε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε μέσα στους κανόνες του ΝΑΤΟ. Είναι πρακτικές που σκοπό έχουν να παρεμποδίσουν την ενδυνάμωση της Τουρκίας».
Τέλος ο Ερντογάν επεσήμανε ότι, «θεωρούν προκλητικό μια χώρα σαν την Τουρκία να αποκτά τέτοιες ισχυρές αμυντικές δυνατότητες. Έχουμε προχωρήσει αρκετά στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας. Αλλά ακόμη έχουμε πολύ σημαντικά βήματα να κάνουμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε επ’ αυτού».
pronews