9.9.17

Μυστήριο με απώλεια μαχητικού στις ΗΠΑ: H USAF δεν αποκαλύπτει τον τύπο του - Το πρώτο δυστύχημα με F-35;

Μυστήριο με την απώλεια αεροσκάφους στις ΗΠΑ το οποίο πετούσε σε εκπαιδευτική πτήση με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του. Το δυστύχημα συνέβη την περασμένη Τρίτη αλλά αποκαλύφθηκε σήμερα στην περιοχή ασκήσεων της Νεβάδα κοντά στην ΑΒ Nellis, αλλά και στην περίφημη Area 51.

Νεκρός είναι ο χειριστής του αεροσκάφους αντισμήναρχος Eric Schultz (φωτο πρώτης σελίδας) ο οποίος ήταν και ο 28ος κατά σειρά πιλότος της USAF που πέταξε το F-35.
Το γεγονός ότι η αμερικανική Αεροπορία δεν αναφέρει τίποτα για τον τύπο του αεροσκάφους, λέγοντας πως πρόκειται για διαβαθμισμένη πληροφορία προφανώς προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά.
Πολλοί αφήνουν υποψίες ότι πρόκειται για το πρώτο δυστύχημα αεροσκάφους F-35, αλλά για λόγους που έχουν να κάνουν με το γενικότερο πρόγραμμα του αεροσκάφους δεν αποκαλύπτουν τον τύπο.
Το ακόμη πιο περίεργο γεγονός είναι ότι και σύμφωνα με δημοσιεύματα το αεροσκάφος με το οποίο σκοτώθηκε ο Αμερικανός αντισμήναρχος ανήκε στην Διοίκηση της Air Force Materiel Command (AFMC) η οποία είναι ουσιαστικά η Διοίκηση Τακτικών Μεταφορών της USAF.
Βέβαια η AFMC στην οποία ανήκε το αεροσκάφος είναι μητρική μονάδα στην οποία ανήκει και η 412 Μοίρα FLTS (Flight Test Squadron) η οποία πετά με τα F-35!
Για να περιπλακεί ακόμη πιο πολύ η περίεργη αυτή ιστορία, οι μόνες φωτογραφίες του αντισμηνάρχου που σκοτώθηκε είναι όλες μεσα στο πιλοτήριο αεροσκαφών F-35, γεγονός καταδεικνύει ότι το πιθανότερο είναι να πετούσε F-35. εκτός και αν στο μεσοδιάστημα, μετατέθηκε σε άλλο πρόγραμμα για λογαριασμό της Materiel Command, ή ήταν ενταγμένος σε κάποιο "μαύρο πρόγραμμα" της USAF με επίκεντρο της Area 51.
Το δυστύχημα έγινε μια ημέρα πριν η USAF χάσει άλλα δύο αεροσκάφη στην ίδια περιοχή. Πιο συγκεκριμένα δύο A-10 τα οποία πετούσαν σε εκπαιδευτική πτήση έπεσαν αλλά οι πιλότοι τους κατόρθωσαν να εκτιναχθούν έγκαιρα.
Και αυτή η υπόθεση είναι αρκετά περίεργη, για το πώς δύο Α-10 έπεσαν την ίδια ώρα στην ίδια περιοχή, εκτός και να πρόκειται για περίπτωση εναέριας σύγκρουσης, κάτι για το οποίο όμως δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση.
pronews