18.9.17

Η ρωσική Αεροπορία βομβαρδίζει ανηλεώς τους ισλαμιστές - Σε άτακτη φυγή για να σωθούν από την Deir Ezzor


Τα συριακά και ρωσικά στρατεύματα που έσπασαν την πολιορκία της Deir Ez Zor μετά απο 3 ολόκληρα χρόνια σηματοδοτώντας την αντίστροφή μέτρηση για τη οριστική εκδίωξη του ISIS από την Συρία, κυνηγούν με κάθε τρόπο και μέσο τους ισλαμιστές οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν.

Έτσι ρωσικά αεροσκάφη έχουν επιδοθεί σε ένα "μαραθώνιο" βομβαρδισμών προκειμένου να αποτρέψουν τους ισλαμιστές αντάρτες να διαφύγουν προς την Τουρκία απο την επαρχία της Ιντλίμπ, όπου θεωρούν ότι θα βρουν καταφύγιο. Απώτερος στόχος τους να περάσουν στην Ελλάδα και απο εκεί στις χώρες της Ευρώπης από τις οποίες είχαν φύγει αρχικά. 
Οι φανατικοί ισλαμιστές δύσκολα μπορούν να φύγουν από την πόλη μέσω του ποταμού, επειδή η συριακή και η ρωσική Αεροπορία βάζουν στο στόχαστρο όσους προσπαθούν να τον διασχίσουν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Παρατηρητήριο, που επιβεβαίωσε ότι ο Στρατός πέρασε τον ποταμό, διευκρίνισε ότι “για να ολοκληρωθεί η πολιορκία” το καθεστώς θα πρέπει να θέσει ακόμη υπό τον έλεγχό του πολλά χωριά στην ανατολική όχθη.
Το κυνηγητό όμως των ισλαμιστών της ISIS γίνεται και στο έδαφος, με τις συριακές δυνάμεις να έχουν διασχίσει ήδη τον Ευφράτη.
pronews