23.9.17

«Η ΤΕΛΕΤΗ», από την θεατρική ομάδα ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. (βίντεο)


Του συνεργάτου μας κ. Γιώργου Νικολαίδη
Η θεατρική ομάδα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ – (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ) , αποτελείται από ερασιτέχνες ενηλίκους ηθοποιούς και έχει στο ενεργητικό των παραστάσεων που έχει δώσει στα τελευταία δέκα χρόνια, αρκετές επιτυχίες και διακρίσεις.  «Άρωμα κανέλας», «Οίκος ευγηρίας», «Η Απαγωγή της Σμαράγδως» , μονόπρακτα του Τσέχωφ και άλλα θεατρικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, χάρισαν καλλιτεχνική φήμη και αναγνώριση  στα άτομα που την απαρτίζουν.

«Η ΤΕΛΕΤΗ», έργο που έγραψε ο Παύλος Μάτεσις το 1997, έχει ως υπόθεση μια κηδεία  στην οποία παρευρίσκονται οκτώ γυναίκες, συγγενείς της «μεταστάσης» (όπως τονίζει επιτακτικά και ο «μαίτ(γ)»-τελετάρχης αδιαλείπτως !), οι οποίες προσπαθούν να προσπεράσουν διάφορα «εμπόδια», ώστε να πετύχουν στο τέλος μια αξιοπρεπή «τελετή».
Ο συγγραφέας, κάνοντας μαύρο χιούμορ, αναδεικνύει με το έργο αυτό, το άγχος, την ανασφάλεια και τις ασφυκτικές και οικογενειακές σχέσεις.
Ο Παύλος Μάτεσις (Δίβρη Ηλείας, 12 Ιανουαρίου 1933-Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2013) ήταν Έλληνας θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής.
Η θεατρική ομάδα ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., την οποία συγχαίρουμε για τις επιτυχίες της,  είναι ανοικτή και σε καινούργιες συνεργασίες με άτομα που αγαπούν το θέατρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας   6974830647  κα. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.
Δείτε αποσπάσματα από την γενική πρόβα :