16.9.17

Βρετανία: Αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού μετά την επίθεση στο Λονδίνο


Το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία αυξήθηκε στο ανώτατο επίπεδο, σε «κρίσιμο» από «σοβαρό», ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, μετά την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι.

Το επίπεδο αυτό σημαίνει ότι μια νέα επίθεση θεωρείται επικείμενη.
Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης επισήμανε ότι οι πολίτες θα δουν τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της χώρας μεγαλύτερη παρουσία ένοπλων αστυνομικών αλλά και στρατιωτών.
"Για αυτό το διάστημα, στρατιώτες θα αντικαταστήσουν τους αστυνομικούς αναλαμβάνοντας καθήκοντα φύλαξης ορισμένων τοποθεσιών και χώρων που θα βρίσκονται υπό προστασία και δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες" τόνισε η Μέι.
Επιπλέον, περισσότεροι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Οι πολίτες θα δουν περισσότερους ένοπλους αστυνομικούς στο δημόσιο δίκτυο μεταφορών και στους δρόμους μας» διαβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Πρόκειται για ένα αναλογικό και χρήσιμο μέτρο που στοχεύει στο να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα των αρχών».
(Φωτογραφία: AP Images)
news247