28.9.17

Ψηφοφορία για αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ


Ψηφοφορία με το ερώτημα της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αυτόνομη πορεία εφεξής θα πραγματοποιήσει το τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Εφόσον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι υπέρ της αποχώρησης, θα ανεξαρτητοποιηθεί από την ευρωομαδα του κυβερνώντος κόμματος ο ευρωβουλευτής και μέλος της Τάσης, Κώστας Χρυσογονος, ο οποίος, όπως δήλωσε, δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

Η εν λόγω Τάση προσφάτως είχε δημοσιοποιήσει κείμενο με το οποίο ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η ισόρροπη παραγωγική ανασυγκρότηση δε μπορεί ποτέ να επιτευχθεί, όταν δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής η πλατιά εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ».
Η εσωκομματική τάση είχε ζητήσει και την διεξαγγή συνεδρίου εντός του 2017, ενώ είχε ασκήσει κριτική και για την καθυστέρηση της επένδυσης στο ελληνικό. 
Τα μέλη της Γραμματείας της Τάσης είναι οι Κ. Χρυσόγονος, Σ. Πανταζής, Μ. Πετράκη, Ν. Μπαριτάκης, Π. Τριανταφύλλου, Ε. Ευθυμιάδης, Ρ. Σταυροπούλου, Α. Κοκορίκου, Ε. Βασιλάκη, Ε. Παπαδοπούλου και Γ. Αντώνενα. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Κ. Ζαράγκα, Π. Σταυρίδης και Μ. Σπατιώτης.
kathimerini