21.9.17

Ρωσικό ΥΠΑΜ προς ΗΠΑ: «Θα βομβαρδίσουμε τις δυνάμεις σας εάν επιτεθείτε σε Σύρους ή Ρώσους στρατιώτες»! (βίντεο)


"Κόκκινο" κτυπάει ένταση μεταξυ ΗΠΑ και Ρωσίας στη Συρία. Η Μόσχα ενημέρωσε επισήμως την Ουάσιγκτον  μέσω ειδικού δίαυλου επικοινωνιών ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα χτυπήσουν άμεσα όσες  δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων και αμερικανικών) εάν επιτεθούν ή βομβαρδίσουν Σύρους ή Ρώσους στρατιώτες που επιχειρούν στην πόλη Deir Ezzor, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο Κονασένκοφ τόνισε ότι «Οποιαδήποτε απόπειρα βομβαρδισμού η επίθεσης που έρχεται από τις θέσεις του SDF στην Deir Ezzor, θα απαντηθεί άμεσα». Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιτεθούν χρησιμοποιώντας «όλα τα μέσα καταστροφής».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 85% της Deir Ezzor έχει απελευθερωθεί και οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας θα την απελευθερώσουν πλήρως την ερχόμενη εβδομάδα.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί σε επίσημο επίπεδο ότι η SDF δεν θα επέτρεπε στις δυνάμεις του Στρατού να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη και είναι έτοιμη να πολεμήσει τους Ρώσους και τους Σύρους αν χρειαζόταν.
pronews