18.9.17

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Τυνήσιος με γιαταγάνι απειλούσε να σκοτώσει κόσμο σε καφενείο!


44χρονος Τυνήσιος εισέβαλε σε ένα καφενείο και άρχισε να απειλεί τους θαμώνες με σπαθί, ενώ καταδίωξε έναν άνδρα που θεώρησε ότι κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του.

Δεν είναι ακόμα γνωστό για τι τύπο σπαθιού πρόκειται και εάν είναι κάποιο τυπικό μουσουλμανικό σπαθί όπως το «scimitar» ή αλλιώς στα σαουδαραβικά Saif al-Islam, "Sword of submission to Allah", ή ένα τυχαίο οποιοδήποτε σπαθί
Κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Ιωαννίνων τα ξημερώματα της Κυριακής, για να καταφέρουν να θέσουν εκτός μάχης έναν αλλοδαπό με ψυχολογικά προβλήματα που περιφερόταν με ένα ποδήλατο στο κέντρο της πόλης ημίγυμνος και απειλώντας όποιον έβρισκε μπροστά του με ένα... σπαθί.
Ο 44χρονος Τυνήσιος, που έχει παντρευτεί Ελληνίδα και έχει αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα, εντοπίστηκε από έναν αστυνομικό ο οποίος επιχείρησε να τον αφοπλίσει. Όμως, όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά ο αλλοδαπός λίγο έλειψε να αρπάξει το... δικό του υπηρεσιακό πιστόλι πριν τραπεί σε φυγή με το ποδήλατο! Στη συνέχεια, εισέβαλε σε ένα καφενείο και άρχισε να απειλεί τους θαμώνες με το σπαθί, ενώ καταδίωξε έναν άνδρα που θεώρησε ότι κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο και περικύκλωσαν τον 44χρονο ο οποίος δέχθηκε επίθεση από πολλές πλευρές και τελικά ακινητοποιήθηκε χωρίς να καταφέρει να τραυματίσει κάποιον.
Στο σπίτι του βρέθηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών η οποία κατασχέθηκε. Ο Τυνήσιος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Ιωαννίνων με κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, απειλή, αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Όπως έγινε γνωστό, έχει νοσηλευτεί επανειλημμένα λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. 
PRONEWS