1.9.17

Απόδραση..." μεταναστών" από την Αμυγδαλέζα


Απόδραση μεταναστών από το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα σημειώθηκε στις τέσσερις το πρωί της Παρασκευής.
Οι μετανάστες απέδρασαν από έναν ειδικό χώρο στον οποίο κρατούνται άτομα που είχαν καταθέσει αίτημα για οικειοθελή αποχώρηση μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και βρίσκονταν σε στάδιο αναμονής.

Συνολικά απέδρασαν δέκα άτομα Αργεντινοί και Τυνήσιοι. Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί πέντε άτομα.
Και όλα αυτά ενώ παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σημαντική αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, με αποτέλεσμα η χώρα να υφίσταται πίεση ειδικά στα νησιά, ενώ το ενδιαφέρον της Ευρώπης έχει πλέον στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία και την Ισπανία.
Σημειώνεται ότι σήμερα, περισσότεροι από 215 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν νωρίς το πρωί, στη Λέσβο. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε πέντε περιστατικά αφίξεων περισυνελέγησαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex 10 άτομα, ανοικτά της Αγριλιάς, στη νοτιοδυτική Λέσβο, 68 άτομα στην Τσιχράντα στη βορειοδυτική Λέσβο, 21 άτομα από πλαστική βάρκα, ένα μίλι ανοικτά του λιμανιού της πόλης της Μυτιλήνης και 116 άτομα από δυο βάρκες ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.
Συνολικά αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας 13460 άτομα με τους περισσότερους εξ αυτών, δηλαδή 5.024 άτομα, στη Λέσβο. Στη Χίο βρίσκονται 2.451 άτομα, στη Σάμο 2.525 ενώ ο μικρότερος αριθμός καταγράφεται στη Λέρο όπου βρίσκονται 726 άτομα.
kathimerini