21.9.17

Το «φακελάκι» του κ. Πολάκη


Συλλαμβάνεται κάθε τόσο ένας γιατρός που παίρνει φακελάκι. 

Γνωρίζουν όλοι πόσο το πολέμησα. Έτσι όπως έχει απαξιωθεί όμως η περίθαλψη, σε λίγο θα αποτελεί επαναστατική πράξη να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις οι γιατροί. 



Σήμερα η είδηση του ορθοπεδικού που συνελήφθη στο ΚΑΤ και εκτελούσε χρέη διευθυντή τρέχει στα Μέσα. Και λοιπόν; 

Κύριοι της κυβέρνησης, που σίγουρα δεν ευθύνεστε για την αλητεία στον χώρο της υγείας, θα κριθείτε όμως για ότι συνεχίζει να διαδραματίζεται, γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα στο ΚΑΤ;

Έντεκα κλινικές, οι 10 του ΕΣΥ και μία πανεπιστημιακή.

Έξι Γενικής Ορθοπεδικής και άλλες πέντε, σπονδυλικής στήλης, μικροχειρουργικής άνω άκρων, αθλητικών κακώσεων, παιδο-ορθοπεδικής και μία πανεπιστημιακή. 

Οι τελευταίες πέντε εξυπηρετούν αφενός τα περιστατικά που απαιτούν εξειδίκευση, αφετέρου όλα όσα έχουν ατυχήσει στις πρώτες έξι. 

Σήμερα συνελήφθη ένας γιατρός χαμηλών τόνων, ο οποίος εκτελών χρέη διευθυντή άφησε κυριολεκτικά έκπληκτους τους συναδέλφους του -δεν το αναφέρω ως σύνηθες σχήμα λόγου-, επειδή δεν είχε δώσει ποτέ τέτοια δείγματα... Στο ΚΑΤ και κυρίως στις κλινικές της Γενικής Ορθοπεδικής γίνεται το σώσε. 
Χειρουργοί αρπακτικά, κυρίως παρελθουσών γενεών, οι οποίοι θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα την έξτρα αμοιβή. 

Το μεγάλο πανηγύρι γίνεται με τα αναλώσιμα και με την αρθροπλαστική, για να καταλήξουμε στο φακελάκι που είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Κύριε Πολάκη, οι συνάδελφοί σας που συνηθίζουν να τα παίρνουν επικαλούνται το κόστος της άσπρης μπλούζας, το είχατε επικαλεστεί κι εσείς κάποτε, εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Το κόστος αυτό, που σίγουρα υφίσταται όπως και για τους υπόλοιπους επιστήμονες, το καθορίζει η Πολιτεία για έναν και μοναδικό λόγο. Επειδή η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να προστατεύεται στο χρηματιστήριο αξιών από τους αγύρτες και τους επιτήδειους. 

Όταν λοιπόν οι συνθήκες εργασίας, τα ωράρια και οι αμοιβές των γιατρών κυμαίνονται στα όρια της αθλιότητας, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι κάποιοι θα καταφύγουν στην αυτοδικία (παθητική δωροδοκία). 

Δεν απαιτείς από όλους τους ανθρώπους να έχουν τις ίδιες ηθικές αντιστάσεις. Βάζεις κανόνες και τους υπηρετείς. 

Συγγενείς σας που θα χρειαστούν χειρουργείο, εάν έχετε τα «άντερα» κύριοι της κυβέρνησης, στείλτε τους απροειδοποίητα στις κλινικές γενικής ορθοπεδικής του ΚΑΤ, για να καταλάβετε τι συμβαίνει και τότε θα διαπιστώσετε πόσο εύκολα καθαρίζει το τοπίο. Με την προϋπόθεση ότι θα είσαστε συνεπείς και σε όλα τα άλλα.

zougla.gr