8.9.17

Φ. Δομζαρίδης: Δεν θα κλείσουμε τους δρόμους της Θεσσαλονίκης από νωρίς, δεν θα ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο


Παραμονή των εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό, αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων-συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί από τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα της χώρας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Φώτης Δομζαρίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη από σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης.
Ο υποστράτηγος επισήμανε ότι βασικός στόχος του σχεδιασμού της αστυνομίας είναι η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών αυτό το τριήμερο.
«Σήμερα περίπου 2.000 αστυνομικοί εμπλέκονται σε όλα τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομική δύναμη για την εφαρμογή των μέτρων, αύριο θα απαρτίζεται από περίπου 3.000 αστυνομικούς, ενώ την Κυριακή ο αριθμός των αστυνομικών θα ανέρχεται στους 2.000».
Ο Γενικός αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι τα μέτρα κορυφώνονται αύριο Σάββατο ειδικά τις απογευματινές ώρες οπότε θα είναι σε πλήρη εξέλιξη τα συλλαλητήρια και οι πορείες.
«Όλες αυτές οι συγκεντρώσεις θα καταλήξουν στην πλατεία ΧΑΝΘ, όπως κάθε χρόνο. Παράλληλα έχουμε και τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης. Έχουμε λάβει τα μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων και για την ασφάλεια όλων των πολιτών».
Στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης αύριο το απόγευμα η κυκλοφορία θα διακοπεί, όπως είπε ο κ. Δομαζαρίδης, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει την τελευταία στιγμή.
«Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί την τελευταία στιγμή. Δεν θα κλείσουμε τους δρόμους από νωρίς και δεν θα ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής και ζήτησε από τους πολίτες που δεν έχουν σκοπό να συμμετέχουν σε κάποιες από τις εκδηλώσεις να αποφύγουν το κέντρο της πόλης. «Παράκληση, για αύριο το απόγευμα ειδικά, όσοι πολίτες δεν έχουν προγραμματίσει την παρουσία τους σε κάποιες από τις παράλληλες εκδηλώσεις, δεν χρειάζεται να κινηθούν στο κέντρο».
Ο υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας σημείωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της αστυνομίας η περιοχή γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο να έχει την εικόνα απόρθητου φρουρίου.
«Επειδή γίνεται κουβέντα για φραγμούς και φράκτες, κοντά στο χώρο των εγκαινίων με κλούβες να σας πω ότι θέλουμε να υπάρξει μία άλλη εικόνα. Αν θα γίνει κάτι και αναλόγως των συνθηκών που θα επικρατούν, θα γίνει τελευταία στιγμή» .
Τα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνουν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ το οποίο θα παρακολουθεί από αέρος την εξέλιξη των συγκεντρώσεων.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και σε όλες τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου.
«Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 18:00, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΕΚΘ ΕΔΟΘ ΟΛΜΕ ΠΟΕΔΗΝ κ.α.συδικαλιστικές οργανώσεις. Οι διαδηλωτές μετά τις ομιλίες τους θα κάνουν πορεία. Θα κινηθούν μέσω των οδών Εγνατίας, Βενιζέλου, Λ.Νίκης, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ.
Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ στις 18:30 στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι διαδηλωτές θα κινηθούν μέσω των οδών Λ.Νίκης, για να καταλήξουν στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Μία τρίτη συγκέντρωση, για αύριο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Καμάρας, στις 18:00, από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, ΑΝΑΡΣΥΑ, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Στο μεταξύ στις 18:00 έχει προγραμματιστεί μία προσυγκέντρωση των μελών της ΟΚΔΕ, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας.
Στην πλατεία Αγίας Σοφίας στις 18:00, θα συγκεντρωθούν τα μέλη του Συντονιστικού ενάντια στην εξόρυξη χαλκού-χρυσού».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  
thestival.gr