14.9.17

Συνταγματάρχης Όλιβερ Νορθ για Βόρεια Κορέα: «Θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που δεν έχει δει κανείς ποτέ» (βίντεο)


«Οι ΗΠΑ έχουν όπλα που δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ και αν τα χρησιμοποιήσουν ο Στρατός της Βόρειας Κορέας θα συνεννοείται  με  ταχυδρομικά περιστέρια»είπε ο συνταγματάρχης Όλιβερ Νορθ σε συνέντευξή του στο σόου του Σιν Χάνιτι.

Ο  Νορθ γνωστός από το σκάνδαλο των Ιράν-Κόντρας στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, όπου οι ΗΠΑ πούλησαν κρυφά όπλα στο Ιράν, από αυτά που προορίζονταν για τους αντάρτες Κοντρας στη Νικαράγουας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Αμερικανών ομήρων που κρατούνταν στο Λίβανο, από το 2001 παρουσιάζει την εκπομπή War Stories στο Fox news.
Ο Νόρθ όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής "για το αν οι ΗΠΑ την επόμενη φορά που η Βόρεια Κορέα επιχειρήσει τη εκτόξευση ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου προς την Ιαπωνία ή το Γκουάμ πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Πιονγιάνγκ" είπε:
«Δυστυχώς ξέρω ίσως πιο πολλά από αυτά που πρέπει να συζητηθούν στη τηλεόραση και πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι έχουμε μάθει πολλά για τα όπλα και τους πυραύλους τους μέσω της τηλεμετρίας που έρχεται από αυτά.
Είναι  πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που έχουμε χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω μια άλλη λέξη που ξεκινά από I (ενδεχομένως intelligence).
Έτσι για παράδειγμα, εάν καταρρίψουμε ένα πύραυλο που φεύγει από την πλατφόρμα εκτόξευσης, είναι στον αέρα, δεν πρόκειται να σκοτωθούν άνθρωποι στο έδαφος, ίσως αυτό είναι οκ ίσως όχι, θυμηθείτε αυτό που οι Κινέζοι έχουν πει.
Οι Κινέζοι πρέπει να πειστούν και να καταστήσουμε σαφές σε αυτούς, ότι θα λάβουμε πολύ σοβαρή στρατιωτική δράση εάν αυτό δεν σταματήσει.
Δεν είναι θέμα να καταρρίψουμε ένα δύο πυραύλους γιατί έχουν κινητούς εκτοξευτές και  μπορούν να τους μετακινήσουν παντού πολύ γρήγορα και αν έχουν τις πυρηνικές κεφαλές που νομίζουμε ότι έχουν μπορούν να κτυπήσουν τις ΗΠΑ σε χρόνο περί τα 45 επτά. Αυτή είναι όλη και όλη η προειδοποίηση που θα λάβουμε.
Έτσι γιατί  εάν αναπτύξουμε πλοία νοσοκομεία στο Μπουσάν και την Οκινάουα αυτό θα είναι ένα πολύ καθαρό μήνυμα στον Κινέζο πρόεδρο ότι “οι ΗΠΑ είναι εννοούν αυτό που λένε κύριε Σι Τσινπίνγκ, δώστε προσοχή εσύ και το Πολίτμπιρο σας γιατί μπορείτε να το σταματήσετε αυτό”.
Αυτό πρέπει να κάνουμε, πριν πιέσουμε την σκανδάλη. Γιατί πιστεύω πως εάν τραβήξουμε την σκανδάλη θα έχουμε πόλεμο.
Και θα είναι πολύ ένας πολύ σύντομος πόλεμος και θα είναι ένας απίστευτος πόλεμος.
Ειλικρινά το Πολίτμπιρο και ο Σι μπορούν να το σταματήσουν αυτό» είπε ο χειμαρρώδης Νορθ για να συνεχίσει:
 «Εάν είναι να  πραγματοποιήσουμε στρατιωτική επιχείρηση  θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βλήματα cruiseαπό σκάφη επιφανείας και υποβρύχια αεροσκάφη της Αεροπορίας και του Ναυτικού, θα πρέπει να αποκεφαλίσουμε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας, να καταστρέψουμε όλη την Αεράμυνά τους, τις επικοινωνίες τους, θα εξαπολυθούν μαζικές κυβερνοεπιθέσεις, θα χρησιμοποιηθούν ειδικά όπλα τα οποία δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν, και μετά ο βορειοκορεατικός Στρατός θα πρέπει να στέλνει περιστέρια για να μιλάει με τις μονάδες του».
«Θα εξαϋλωθούν», πρόσθεσε ο Χάνιτι για να συμφωνήσει ο Νορθ.
pronews