11.9.17

Κι άλλη στρατιωτική βοήθεια σε οχήματα οι Κούρδοι από τις ΗΠΑ


Οι υποστηριζόμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), παρέλαβαν υπό τη μορφή δωρεάν βοήθειας θωρακισμένα οχήματα που βρίσκονται στο εμπόριο τύπου Lenco BearCat, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης «Εγγενής Αποφασιστικότητα» (Operation Inherent Resolve).

Τα οχήματα θεάθηκαν και καταγράφηκαν από το αραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των αντικαθεστωτικών στη Συρία, το «SMART», να μεταφέρονται επί φορτηγών στην περιοχή της Ράκα που απελευθερώθηκε πρόσφατα από τις δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους», του ISIS.
Να διευκρινιστεί ότι τα οχήματα αυτά τα χρησιμοποιούν εκτεταμένα τόσο η αμερικανική Στρατονομία, όσο και οι ειδικές δυνάμεις του ομοσπονδιακού τομέα επιβολής τάξης, πάντα στις ΗΠΑ, γνωστές με το ακρωνύμιο SWAT. Αξιοποιούνται επιχειρησιακά στις 90 από τις 100 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, όπως αναφέρει στον ιστοχώρο της η κατασκευάστρια εταιρία.
Τα οχήματα θεωρούνται αποτελεσματικά σε αστικό περιβάλλον, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν σε παρακείμενες εκρήξεις, τόσο αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED: improvised explosive devices), όσο χειροβομβίδων και πυρομαχικών των 7,62 χλστ.

defence-point