27.9.17

Βίντεο: Ο ρωσικός Στρατός έζευξε τον Ευφράτη! - Χιλιάδες άνδρες και οχήματα ξεχύθηκαν στα ανατολικά

Κάνοντας επίδειξη ισχύος και τεχνικής, μέσα σε 48 μόνο ώρες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Συρία έζευξαν τον ποταμό Ευφράτη με γέφυρα 210 μέτρων, εν μέσω βομβαρδισμών από τους ισλαμιστές!
Η γέφυρα αυτή έχει δυνατότητα να δεχθεί την διάβαση οχημάτων μέχρι 60 τόνων το κάθε ένα. 

Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της στρατιωτικής μηχανικής από τον Β'ΠΠ όταν οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν επιτύχει γεφύρωση του ποταμού Ρήνου!
Το ρωσικό Μηχανικό κατασκεύασε την γέφυρα μήκους 210 μέτρων για να περάσει τον Ευφράτη και μόλις η γεφύρωση ολοκληρώθηκε οι συριακές Ταξιαρχίες και οι ρωσικές μηχανοκίνητες δυνάμεις ξεχύθηκαν στα ανατολικά.
Η γέφυρα βρίσκεται κοντά στην πλούσια πετρελαιοφόρο περιοδή της Deir es-Zor την οποία προσπάθησαν να ελέγξουν οι Αμερικανοί μέσω των SDF, οι οποίες χθες δέχθηκαν σφοδρό εναέριο βομβαρδισμό από τους Ρώσους και τα πυρά του συριακού πυροβολικού.
Δείτε την ζεύξη και διάβαση του Ευφράτη από το Μηχανικό των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία στο βίντεο που ακολουθεί. 
Παρατηρήστε την εκπομπή καπνογόνων για να γίνει εφικτή η στοχοποίηση της εγκατάστασης και του προσωπικού από τις ακτίνες λέιζερ καταδεικτών ή από τις διόπτρες των ελεύθερων σκοπευτών.
Η παρουσία ρωσικών δυνάμεων στον Ευφράτη, είναι πέρα από κάθε γεωστρατηγική φαντασία:
Δείτε και μια αντίστοιχη άσκηση στην Ρωσία πριν από τρεις μήνες από τις ίδιες μονάδες που έκαναν την γεφύρωση σήμερα. Στην άσκηση η διάβαση του υδάτινου κωλύματος γίνεται με ίδια μέσα των οχημάτων, κάτι που ήταν στον σχεδιασμο των ρωσικών δυνάμεων αν δεν κατάφερναν να στήσουν την γέφυρα λόγω υψηλής επικινδυνότητας.
pronews