9.9.17

“Αποφασίζουμε και επιβάλλουμε”! Αιχμηρό άρθρο για τους πολιτικούς από ένα Στρατηγό


Άρθρο του Στρατηγού
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΙΑΖΙΑ*
Πρώην Α/ΓΕΣ
Τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται ,  χωρις Εθνικη Στρατηγικη ,χωρις μακροπροθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό ,χωρις έντιμους και αποφασιστικούς ανθρώπους ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ κρατικό μηχανισμό , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ να εχουν μεγαλουργήσει στον επαγγελματικό τους αλλα και στον ατομικο τους βίο και οχι στους κομματικούς ” σωλήνες “, βεβαια  δεν εξυπηρετούνται ουτε με μεγαλοστομίες, παλληκαρισμούς, μικροπολιτικές, εξυπνακισμούς,  επικοινωνιακά τρυκ και κατεδάφιση όλων των ιερών και οσίων της φυλής μας.

Ούτε το ηθικό  ενος λαου σφυρηλατείται με απλοϊκές ατάκες και ευκαιριακούς ιστορικούς αναχρονισμούς , χωρις ΕΣΕΙΣ  να εχετε ποτε νοιώσει τον παλμό και τον καημό αυτού του λαου , χωρις να εχετε νοιώσει τα αποτελέσματα αυτής της κρισης που μαστίζει ,με ευθύνη καθαρά δικη σας , την Πατριδα μας ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΣΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ,ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ……οτι κυβερνάτε …….
Σε μια εποχη ,που ζητείται στην πράξη η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ , ΕΣΕΙΣ φροντίζετε με πράξεις και λόγια να καλλιεργείτε την διχόνοια και την δυσπιστία προς τους θεσμούς της Πατριδος . Ανακαινειτε θεματα που εχουν επιλυθεί συνενετικα εδώ και πολλες δεκαετίες ,που ειναι ριζωμένα στην ψυχή του Ελληνα . Φαινεται οτι αυτη η κατασταση διευκολύνει την ύπαρξη και λειτουργία όλου του πολιτικού φάσματος .
 Γνωρίζετε ,πολυ καλα ,οτι στα χείλη όλων των επαϊόντων , όλων των πολιτικών αποχρωσεων ,πλανάται το βουβό ερώτημα , ολοι εμεις που κάνουμε τον Σταύρο μας και στις χαρές και στις λύπες κοιτάζουμε προς τον ουρανό ,ολοι εμεις που ψάλλουμε τον Εθνικο μας Ύμνο , ολοι εμεις που κάνουμε την προσευχή μας ,οπως αισθάνεται ο καθένας , ολοι εμεις που σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας , ολοι εμεις που σεβόμαστε τους νόμους της Πατριδος μας,είμαστε οπισθοδρομικοί ; Και εσεις  μια μικρή μειοψηφία και το γνωρίζετε αυτο ,  να θεωρείται τους εαυτούς σας ” προοδευτικούς “, ” δημοκράτες ” , ενω εχετε συμβάλει και εσεις με ολες σας τις δυναμεις στην ηθική και οικονομικη εξαθλίωση του λαου μας και η μονη έννοια  και εσας,οπως και των προηγούμενων , ειναι  η ” καρέκλα” και το χρήμα !!!!
 Ως σταυροφόροι της μεταμοντέρνας δηθεν προοδευτικής αποδόμησης επιχειρειτε σημερα να επιβάλλετε την ατζέντα σας ΒΟΛΟΝΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ,  ουσιαστικά περιφρονώντας τα «θέλω» της κοινωνίας. 
Ως επαγγελματίες ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ θεωρείτε  πως γνωρίζετε την «αλήθεια» της Ιστορίας και το συμφέρον του λαού καλύτερα από τον ίδιο. Γι’ αυτό και δεν έχετε κανένα ηθικοπολιτικό δισταγμό να τον υποκαθίστατε . Το δικό σας «αποφασίζουμε και επιβάλλουμε», άλλωστε, έχει  “προοδευτικό ” πρόσημο και κατ’ επέκτασιν είναι ιδεολογικά καθαγιασμένο!
Προσπαθειτε με πάθος , να αλλάξετε τις αρχές  που διέπουν την ΠΙΣΤΗ μας με καθαρά ιδεοληπτικους λόγους , ενω θα πρεπει να γνωρίζετε οτι διαχρονικά  η Ορθοδοξία και ως πράξη και ως δογμα είναι ελευθερία, πολιτισμός, καταξίωση του ανθρώπινου προσώπου . Διαλέγεται, αγκαλιάζει και αγαπάει τον κάθε άνθρωπο, αδιακρίτως φυλής, γλώσσας και θρησκείας, ηλικίας κα κοινωνικής κατάστασης. Δεν εμπλέκεται στην πολιτικη , αλλα μονο βοηθάει τον άνθρωπο . Την Ορθοδοξία την προσεγγίζουμε  μόνο με τα μάτια της ψυχής μας  . Δεν αποτελει ιδεολογία, είναι ιστορία, είναι πίστη, είναι παράδοση, είναι ρίζες κοινές, είναι αξίες , οι οποίες χρειάζεται αυτήν τη στιγμή να υπάρξουν, χρειάζεται να διατηρηθούν για να μπορέσει να ορθοποδησει , σε ολα τα επίπεδα , η πατρίδα μας.
 Η γάπη πρός τήν Πατρίδα,  φοσίωση στήν Πίστη μας καί  σεβασμός στήν οκογένεια, μεσα στην καταιγίδα της παγκοσμιοποίησης  , δέν συνιστον ” οπισθοδρομιση” , αλλα ΒΑΘΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΖΩΗΣ . 
ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ………..!!!!!!!!!!!!
Η Υπαρξη  Εθνικης Στρατηγικής ειναι επιβεβλημένη  , για να ενεργοποιεί κατα συντονισμένο τροπο το σύνολο των συστατικών στοιχείων για την προάσπιση των Εθνικών Συμφεροντων ,υπό οποιεσδήποτε συνθηκες .
Ομως  μια συνεπής υψηλή ΕΘΝΙΚΗ στρατηγική χρειάζεται κατ αρχήν εθνικη πειθαρχία , σύνεση, ψυχραιμία, τόλμη, λιτότητα και σταθερότητα έκφρασης, μεθοδική και διαρκή προετοιμασία, σμιλεμένο χαλύβδινο ηθικό και σύμπνοια Κυβέρνησης, Λαού και Ενόπλων Δυνάμεων. 
Για να τα επιτύχετε όλα αυτά απαιτειται σκληρή δουλειά και πρεπει  , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , να  πείτε την αληθεια στον λαο , οσο πικρή και αν ειναι ,για την κατασταση που βρίσκεται η χωρα , να λέτε λιγότερα και να πράττετε με σύνεση τα δεόντα για να πετύχετε τα ελαχιστα που απαιτούνται για να επιβίωση αυτος ο περήφανος λαός και να υπερασπιζεται τα εθνικα του θεματα με τις δικές του τις Δυναμεις  , για να μην βρεθεί και παλι να καλεί και ταυτόχρονα να ” ευχαριστεί” κάποιον αλλο να τον σώσει . ………..
Και να γνωρίζετε οτι ο ηγέτης πάντα συμμετέχει πρώτος στις θυσίες τις οποίες ζητά από άλλους .. ….Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι στην αρχαιότητα ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας στην αρχαία Αμφίπολη με 150 Σπαρτιάτες νίκησε χιλιάδες Αθηναίους γιατί όπως γράφει ο Θουκυδίδης μπήκε μπροστά λέγοντάς τους ότι “θα αποδείξω ότι δεν είμαι καλύτερος στο να προτρέπω άλλους , παρ΄ότι είμαι στο να θέτω σε εφαρμογή ο ίδιος τις προτροπές μου…”..Η ηγεσία για να μπορεί να έχει επαφή με τους πολίτες και να τους συνεγείρει σε αγώνα ανασύνταξης της χώρας πρέπει να εμπνέει και σίγουρα η με ευρεία έννοια ηγεσία δεν μπορεί να εμπνεύσει όταν δίνει την εντύπωση ότι αγωνίζεται για διατήρηση της οικογενειοκρατίας και εξυπηρετήσει ίδιων συμφερόντων και κεκτημένων και κυρίως εξυπηρετήσει του “ξένου  παράγοντα ” .
 Άπαντες πρεπει να κατανοήσουμε τι,σ ατς τς δύσκολες  ώρες πο περνάει,  σκληρδοκιμαζόμενος λληνικς Λαός, δν προσφέρει τίποτε η αμφισβητηση των πνευματικων του ριζών , της στορίας του , κα των παροδοσιακων αξιών .
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ , ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ,ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ  , ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ  , ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ !
*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,με επιμέλεια του δημοσιογράφου Χρήστου Καπούτση.
militaire