7.9.17

Η ρωσική ομάδα βετεράνων Συρίας και Ουκρανίας «Βάγκνερ» έρχεται στην Ελλάδα για παροχή υπηρεσιών ασφαλείας

Oι εθελοντές της ομάδας «Βάγκνερ»,  δρουν παράλληλα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στις ανά τον κόσμο πολεμικές εμπλοκές τους, σχεδιάζουν να αναπτύξουν κλάδο ασφάλειας για φύλαξη εγκαταστάσεων, προσώπων κλπ.
Και μία από τις χώρες στις οποίες σχεδιάζουν να αναπτυχθεί ο κλάδος ασφάλειας είναι και η Ελλάδα.
Είναι όλοι πρώην στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ειδικοί σε πάσης φύσεως αποστολές, από φύλαξη, μέχρι εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και οι αποστολές τους σε Συρία και Ουκρανία, άφησαν εποχή για την αποτελεσματικότητάς τους. Οπου ενεπλάκησαν, νίκησαν!
Είχαν και σημαντικές απώλειες: Πάνω από τριάντα στελέχη της εθελοντικής ομάδας σκοτώθηκαν κατά την εκτέλεση αποστολών
Αρχικά η ομάδα λεγόταν «Σλαβικό Σώμα», και είχε ηγέτη τον απόστρατο αντισυνταγμαtάρχη Ντμίτρι Ούτκιν ο οποίος, ως το 2013, ήταν διοικητής της 700ης Αυτόνομης Μονάδας Ειδικών επιχειρήσεων της 2ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.
Η πρώτη επιχείρηση αυτής της μονάδας ήταν ο αφοπλισμός των ουκρανικών μονάδων στην Κριμαία το 2014. Στη συνέχεια συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.
Οι εθελοντές της ομάδας Βάγκνερ έχουν ως ρητό το "Για την Σημαία και τον Σταυρό" και συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Παλμύρας το 2016, ενώ τα θύματα που είχε για το διάστημα από το φθινόπωρο του 2015 μέχρι την άνοιξη του 2016 ήταν 32 νεκροί και περίπου 80 βαριά τραυματισμένοι.
Στην περιοχή του Κρασνοντάρ, βρίσκεται η βάση εκπαίδευσης της ομάδας, η οποία πλέον επεκτείνεται και στο τομέα της ασφάλειας.
Εκεί βρίσκονται τα «Γραφεία Στρατολογίας» και «Ασφαλείας», το πεδίο βολής και ο στίβος μάχης, καθώς και πολλά άλλα κτίρια, την χρήση των οποίων η δημοσιογραφική έρευνα, δεν μπόρεσε να διακριβώσει.
Στην Ελλάδα, θα ανοίξουν γραφεία και στην Βόρειο Ελλάδα και στην Αθήνα προκειμένου να έχουν πανελλαδική κάλυψη στην δραστηριότητά τους. Θα χρησιμοποιήσουν και αριθμό Ελλήνων βετεράνων των ειδικών δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. 
pronews