28.9.17

Τρόμος Κατρούγκαλου στους απόστρατους! Τι συμβαίνει με τις συντάξεις τους


Ήρθε η ώρα του Κατρούγκαλου…Για την ακρίβεια του νόμου του και των επιπτώσεών του στις συντάξεις ανωτάτων αποστράτων με πτητικά και καταδυτικά εξάμηνα.
Τα μηνύματα που λαμβάνει το militaire.gr τις τελευταίες ημέρες από αυτη την κατηγορία αποστράτων, εκπέμπουν απόγνωση. Οι πρώτοι που θα πρέπει να τα διαβάσουν με προσοχή, είναι οι σημερινοί Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων.
Όχι μόνο  για να ξέρουν τι τους περιμένει, αλλά για να καταλάβουν ότι η σιωπή σ΄ ότι επιβάλλουν οι πολιτικές ηγεσίες δεν είναι χρυσός… Ο ρόλος του “συνδικαλιστή” που κάποιοι Αρχηγοί παλαιότερα επικαλέστηκαν με θράσος, είναι ένας ρόλος που κανένας Αρχηγός δεν ανέλαβε να παίξει.
Το αποτέλεσμα περιγράφεται με σαφήνεια στο κείμενο που ακολουθεί γραμμένο από ανώτατο απόστρατο παθόντα:
Σοβαρός αριθμός των συνταξιούχων που υπάγονται στον ΕΦΚΑ, θα δει τις συντάξεις Οκτωβρίου μειωμένες από λίγα ευρώ  έως πολύ σοβαρά ποσά. Τα αρμόδια όργανα της Κυβέρνησης εφάρμοσαν ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, τον νόμο «κόφτη» ή κατά άλλους «δρεπάνι» του Κου Κατρούγκαλου. Τον 4387/2016, δια του οποίου ‘’αναστέλλεται η καταβολή, μέχρι 31/12/2018, όλων των  άνω των  2000 ευρώ συντάξιμων  αποδοχών…’’  Είναι δε τόση η ευαισθησία για τους συνταξιούχους, που αφού μελέτησαν τον χρόνο εφαρμογής, αποφάσισαν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που έχουν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, Φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας κ.λ.π. Και υπόψη ότι έπονται σοβαρότατες αναδρομικές κρατήσεις διότι ο νόμος έχει ισχύ από 1/7/2016.
   Το ιδιαίτερο αυτού του νόμου, είναι ότι τα μεγάλα ποσά περικόπτονται από συνταξιούχους που έχουν τα εξής χαρακτηριστικά. Ήταν υψηλόβαθμα στελέχη στον τομέα τους, είχαν πολλά χρόνια πραγματικής ή άλλης υπηρεσίας και ιδιαίτερα αν έκαναν επικίνδυνη δουλειά, όπως για παράδειγμα στις Ε.Δ. οι Ιπτάμενοι όλων των Όπλων και των κατηγοριών, οι Αλεξιπτωτιστές Αξιωματικοί , οι υπηρετούντες στα Υποβρύχια και γενικά όλοι των ειδικών δυνάμεων. Έτσι αυτοί που όντας στην ενέργεια, Ηγεσία στον τομέα τους, Δικαστικοί, Πανεπιστημιακοί, Στρατιωτικοί κ.λ.π  και στους οποίους στηριζόταν  η σωστή λειτουργία του Ελληνικού Κράτους σε κρίσιμες λειτουργίες όπως Δικαιοσύνη, Ανωτάτη εκπαίδευση, Άμυνα, συνταξιοδοτικά  υποβαθμίζονται βάναυσα.
  Το μήνυμα που στέλνει αυτή η ενέργεια στα σημερινά εν ενεργεία στελέχη είναι καταστροφικό για το ηθικό τους. Οι σημερινές Ηγεσίες σε όλους αυτούς τους τομείς, με τι ηθικό ανάστημα να ζητήσουν από το προσωπικό τους να υπερβάλλουν εαυτούς για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργεί η μείωση των οικονομικών πόρων;
   Από μερικά παραδείγματα που μπορέσαμε να βρούμε από τον χώρο των Ε.Δ, ειλικρινά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας για τον βαθμό ισοπέδωσης. Και σημειώνεται ότι, αφορά στελέχη στα χέρια και στις πλάτες των οποίων στηρίχθηκε η Άμυνα της Χώρας τα τελευταία 60 χρόνια.  Αν έχουμε σήμερα ακόμα ικανή στρατιωτική ισχύ για αποτροπή, αυτά τα στελέχη με το προσωπικό τους την σχεδίασαν και την οργάνωσαν.
—Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με πάνω από 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, η Πατρίδα τώρα θα του λέει ‘’ευχαριστώ’’ για την προσφορά του με όχι πάνω από 1550 ευρώ.
—Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, φυσικά ιπτάμενος, με χιλιάδες ώρες στον αέρα και πτητικά εξάμηνα τα οποία υποτίθεται ότι κάτι προσθέτουν στη σύνταξη, θα λαμβάνει από τον αυτόν το μήνα το ‘’τεράστιο’’ ποσό των 1450 ευρώ.
—Αντιστράτηγος με πάνω από 37 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και με όλα τα χρόνια του στις ειδικές δυνάμεις που σημαίνει ότι κάτι πάρα πάνω έπρεπε να παίρνει, επίσης θα λαμβάνει περί τα 1440 ευρώ.
—Ναύαρχοι με χρόνια στα υποβρύχια ή στις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού ή στα ελικόπτερα  και πάνω από 36 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας θα είναι στα ίδια επίπεδα των 1400+-ευρώ.
Από αυτές τις κατηγορίες συνταξιούχων οι καθαρές περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές διαπιστώσαμε ότι κυμαίνονται από 50 έως και 390 ευρώ.
Είναι πραγματικά άξιο απορίας για τον πραγματικό λόγο ύπαρξης και εφαρμογής αυτού του νόμου. Πόσοι είναι αυτοί από τους οποίους γίνονται ουσιαστικές περικοπές και τι συνολικό ποσό εξοικονομεί το Κράτος για να δέχεται να επιφέρει ένα τόσο μεγάλο πλήγμα στο ηθικό των εν ενεργεία λειτουργών του δημοσίου, με το να τους δείχνει έμπρακτα τι τους περιμένει όταν δεν θα τους έχει ανάγκη. Αλήθεια θα θέλαμε να τα μάθουμε αυτά τα στοιχεία.
Αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα που είναι σε οικονομική κρίση επτά χρόνια και πάει στα οκτώ. Θέλουν δε οι κυβερνώντες, να στηριχθούν στις ηθικές αξίες , στην δύναμη και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού, για να βγούμε από αυτήν. Από  λογική και Εθνική συνείδηση πως πάμε;
   militaire