8.9.17

Τρομακτική προειδοποίηση: Η «Ίρμα» θα καταστρέψει (περιοχές) στις ΗΠΑ


Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πολιτεία να μείνει πολλές μέρες χωρίς ρεύμα - Δραματική έκκληση Τραμπ

Μία τρομακτική προειδοποίηση για τον τυφώνα «Ίρμα»απηύθυνε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, Μπροκ Λονγκ. 


«Η Ίρμα πρόκειται να είναι καταστροφική για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λονγκ, την ώρα που εντείνονται οι προετοιμασίες για τον τυφώνα που αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λονγκ προειδοποίησε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο, ενώ ολόκληρα τμήματα της πολιτείας δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. 

Επανέλαβε τις συστάσεις προς τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή, ειδικότερα εκείνοι που διαμένουν στα σημεία από όπου θα περάσει ο τυφώνας. 

«Δεν γνωρίζω κανέναν στη Φλόριντα που να είναι έμπειρος», προφανώς για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

«Είναι αρκετά έγκυρες αυτές οι προβλέψεις  που δείχνουν ότι η Ίρμα θα πλήξει τη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο και οι άνεμοι, καθώς και οι καταιγίδες που συνοδεύουν τον τυφώνα μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικοί», σημείωσε ο Λονγκ


Περισσότεροι από 8.000 μέλη της FEMA έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να προετοιμάσουν την Φλόριντα για την επέλαση του τυφώνα, καθώς και να συνδράμουν στις προσπάθειες αναδόμησης από τον τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας την περασμένη εβδομάδα.

Τραμπ: Μείνετε ασφαλείς! Φύγετε από τον δρόμο του!

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με σειρά tweets, προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το πέρασμα της «Ίρμα».


«Ο τυφώνας Ίρμα είναι επικών διαστάσεων, ίσως μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει ποτέ», έγραψε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας: «Μείνετε ασφαλείς και φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι δυνατόν».

«Η εκπληκτική Ακτοφυλακή μας έσωσε πάνω από 15.000 ζωές την προηγούμενη εβδομάδα με τον Χάρβεϊ (σ.σ.: τον τυφώνα που έπληξε το Τέξας). Ο τυφώνας Ίρμα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερος», έγραψε στη συνέχεια.

protothema