17.9.17

ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ: Πότε αποπλέει για Θεσσαλονίκη και ποιος το αποφασίζει


Μετά από αρκετές ώρες συσκέψεων στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι ειδικοί, αποφασίστηκε ηημερομηνία που το θρυλικό Θωρηκτό Αβέρωφ θα ξεκινήσει ρυμουλκούμενο το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη. Η ημερονία δεν είναι μία αλλά έχει προσδιοριστεί από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.Την ακριβή ημερομηνία θα την καθορίσουν οι μετεωρολόγοι που ψάχνουν το καλύτερο διήμερο σ΄ ότι έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στις συσκέψεις το θρυλικό σκαρί θα ταξιδέψει χωρίς πρόβλημα ακόμη και με κυματισμό άνω του ενός μέτρου, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει πίεση και ταλαιπωρία και για το πλοίο αλλά και για τα 50 στελέχη του ΠΝ που θα αποτελέσουν το πλήρωμά του σ΄ αυτό το ταξίδι.
Ο πλους του ΘΩΡΗΚΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ θα διαρκέσει περίπου 50 ώρες. Γι΄ αυτό και αποφασίστηκε οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων να μην επιβιβαστούν από την αρχή του ταξιδιού,αλλά λίγο πριν το ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ εισέλθει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πότε θα επιβιβαστεί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είναι ακόμη αδιευκρίνιστο καθώς δεν αποκλείεται να επιλέξει να κάνει όλο το ταξίδι.
militaire
---------------------------
Το ιδεώδες και αυτό που έπρεπε να επιδιωχθεί, θα ήταν να πλεύσει το ΑΒΕΡΩΦ ιδίαις δυνάμεις προς Θεσσαλονίκη και όχι ρυμουλκούμενο σαν μαούνα!
Efenpress