15.9.17

Τρόμος σε πτήση προς την Αθήνα


Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες πτήσης της British Airways - Χρειάστηκαν 33 ώρες για να φτάσουν από το Λονδίνο στην Αθήνα.
Στιγμές απόλυτου τρόμου έζησαν οι επιβάτες αεροσκάφους το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό την Αθήνα.

Λίγο μετά την απογείωσή του, μια από τις μηχανές του Boeing 777 τυλίχτηκε στις φλόγες, προκαλώντας τον πανικό στους επιβάτες.
Ένας εξ αυτών, ο Τζοφ Λάι, περιγράφοντας όσα συνέβησαν μέσα στο αεροσκάφος ανέφερε ότι «ακούστηκε ένας πολύ μεγάλος θόρυβος και αμέσως μετά υπήρξαν έξι μεγάλα χτυπήματα, το ένα μετά το άλλο. Είμαι άθεος αλλά εκείνη τη στιγμή προσευχήθηκα. Οι καρδιές μας κόντευαν να σπάσουν. Οι επιβάτες πίσω μου έλεγαν ότι μπορούν να διακρίνουν τις φλόγες», συμπλήρωσε ο 67χρονος επιβάτης.
ptisi2
(Ο Τζοφ Λάι)
Ο πιλότος έσβησε αμέσως τη μηχανή και επέστρεψε το αεροσκάφος στο Χίθροου.
Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη ταλαιπωρία που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι επιβάτες που ήθελαν να φτάσουν στην Αθήνα.
Όπως σημειώνει ο Λάι, η πρώτη προσπάθεια να απογειωθούν από το Χίθροου απέτυχε καθώς άναψε ένα προειδοποιητικό λαμπάκι στο κόκπιτ. Η πτήση αναβλήθηκε για λίγο αργότερα όμως τελικά ακυρώθηκε καθώς το πλήρωμα είχε... συμπληρώσει τις ώρες πτήσης και σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να ξεκουραστεί!
Στον Λάι και τους υπόλοιπους επιβάτες προσφέρθηκε διαμονή σε κοντινό ξενοδοχείο μέχρι την επόμενη μέρα όπου θα έπαιρναν το αεροπλάνο για την Αθήνα.
Τότε όμως ήταν που η μηχανή του αεροσκάφους πήρε φωτιά.
Τελικά, 33 ώρες μετά την αρχική τους προσπάθεια να φύγουν για Αθήνα, οι επιβάτες της εν λόγω πτήσης κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους.
newsbomb.gr/