7.9.17

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ισραήλ βομβάρδισε θέσεις του συριακού Στρατού στην Χάμα


Μετά τη νέα στρατηγική νίκη του συριακού Στρατού στο μέτωπο της Ντέιρ Εζόρ το Ισραήλ ανέλαβε εκ νέου στρατιωτική δράση και ισραηλινά μαχητικά έπληξαν θέσεις του συριακού Στρατού στην επαρχία Χάμα της δυτικής Συρίας σήμερα τα ξημερώματα, σκοτώνοντας δύο Σύρους στρατιώτες και προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

«Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ έριξαν στις 02:42 (τοπική ώρα αλλά και ώρα Ελλάδας) πυραύλους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου με στόχο μία από τις στρατιωτικές μας θέσεις κοντά στη Μασίαφ, προκαλώντας υλικές ζημιές και τον θάνατο δύο ανθρώπων», ανέφερε ο συριακός Στρατός σε ανακοίνωσή του.
«Προειδοποιούμε για τις επικίνδυνες επιπτώσεις αυτής της επιθετικής ενέργειας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».
Σύμφωνα με πηγές ανταρτών που πρόσκεινται φιλικά προς το Τελ Αβίβ επλήγη εγκατάσταση του Κέντρου Επιστημονικών Σπουδών και Ερευνών, καθώς και μια γειτονική στρατιωτική βάση του συριακού Στρατού όπου είναι αποθηκευμένοι πύραυλοι εδάφους- εδάφους.
Είναι σαφές ότι οι Ισραηλινοί είχαν δύο στόχους: Το κέντρο το έπληξαν διότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στους εργαζόμενους και το χαρακτηρίζουν ως τη συριακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και παραγωγή μη συμβατικών όπλων, μεταξύ αυτών και χημικών.
Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι ο Μ.Άσαντ έχει παραδώσει το χημικό του οπλοστάσιο αντίθετα έχει αποδειχθεί ότι οι ισλαμιστές έχουν στην διάθεσή τους χημικά όπλα τα οποία και χρησιμοποίησαν στην Γκούτα το 2013 σκοτώνοντας αμάχους. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι κάτι παρόμοιο έλαβε χώρα και στην επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ που προκάλεσε αργότερα την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά θέσεων του συριακού Στρατού.
Τους Αμερκανούς τους βολεύει πολύ ο «μπαμπούλας» των χημικών όπλων καθώς πολύ εύκολα μπορούν να τα συνδέσουν σε όποιον αντιπαθούν όποιος κι αν είναι αυτός, όπως ο Σύρος πρόεδρος Μ.Άσαντ
Οι πύραυλοι εδάφους-εδάφους επλήγησαν ακριβώς διότι το Ισραήλ φοβάται ότι θα χρησιμοποιηθούν απόμ τις ιρανικές πολιτοφυλακές που θα δρουν στα σύνορα του Γκολάν κατόπιν αδείας και των ΗΠΑ.
Θεωρούν επίσης βέβαιο ότι καποιοι από αυτούς θα καταλήξουν στην Χεζμπολάχ που για ΗΠΑ-Ισραήλ θεωρείται σιιτική τρομοκρατική οργάνωση αλλά στον Λίβανο είναι νόμιμο κυβερνητικό κόμμα που έχει υπουργούς και βουλευτές.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Άμος Γιάντλιν, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού του Ισραήλ, επισημαίνοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι στόχος του πλήγματος ήταν ένα επιστημονικό κέντρο του συριακού στρατού.
«Η εγκατάσταση στη Μασίαφ παράγει επίσης χημικά όπλα και βαρέλια με εκρηκτικά που έχουν σκοτώσει χιλιάδες Σύρους αμάχους», εξήγησε.
Είπε μάλιστα ότι η παρουσία της ρωσικής Αεράμυνας δεν εμποδίζει αεροπορικές επιδρομές που μετέπειτα αποδίδονται στο Ισραήλ. Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι είχαν συμφωνήσει με τους Ισραηλινούς να τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές εάν θεωρούν ότι απελειλούνται από την Χεζμπολάχ
«The presence of Russian air defense does not prevent airstrikes attributed to Israel». Πάντως το πλήγμα έλαβε χώρα από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου
Ωστόσο μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την επιδρομή στη Συρία.
Ο φόβος του Ισραήλ είναι μήπως Ιρανοί και Σιίτες της Χεζμπολάχ καταλήξουν να κατέχουν ακόμα και επίκίνδυνες χημικές ουσίες